Spuneau că au pile la Curtea de Apel, dar RĂMÂN DUPĂ GRATII. Cei trei interlopi ieșeni nu i-au convins pe judecătorii instanței superioare

Gheorghe Rusu (fost Corduneanu), Tiberiu Cristodorescu şi Gheorghe Clapon, reţinuţi pentru trafic de influenţă, după ce au primit 40.000 de euro de la o persoană pentru a interveni pe lângă judecătorii Curţii de Apel Iaşi pentru a-i reduce pedeapsa, rămân în arest preventiv pentru 29 de zile.

 

Instanța superioară a respins, în urmă cu puțin timp, recursul formulat de avocații celor trei interlopi la măsura arestării preventive. Ei vor fi anchetați de procurori din spatele gratiilor, după cum a hotărât, în urmă cu câteva zile, instanța Tribunalului Iași

 

Potrivit ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori, în perioada mai – iunie 2013, Cristodorescu şi Clapon, cu sprijinul lui Gheorghe Rusu (fost Corduneanu), au pretins de la o persoană denunţătoare, judecată într-un dosar penal aflat în apel pe rolul Curţii de Apel Iaşi pentru trafic de persoane şi condamnată în primă instanţă la şapte ani de închisoare, 40.300 de euro, din care au primit în două tranşe egale 40.000 de euro.

 

În acelaşi dosar au fost audiaţi de către procurorii DNA şi doi judecători de la Curtea de Apel Iaşi. Cei doi magistraţi au fost chemaţi la DNA, în calitate de martori, însă anchetatorii au stabilit că aceştia nu ar fi ştiut despre acţiunea de trafic de influenţă a celor trei interlopi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here