Sile Cămătaru pus în libertate de judecători. El a fost arestat preventiv într-un dosar de cămătărie și infracțiuni comise cu violență

Curtea Supremă a decis că Vasile Balint, alias Sile Cămătaru, considerat de autorităţi, până nu demult, liderul lumii interlope din Capitală, poate fi judecat în libertate. El era arestat de opt luni într-un dosar de cămătărie şi infracţiuni comise cu violenţă.

 

Vasile Balint și fratele lui, Ion, au fost trimiși în judecată alături de 52 de persoane în iulie, acuzațiile principale fiind tentativă de omor, omor calificat, cămătărie, șantaj.

 

Procurorii DIICOT au trimis în judecată două grupări rivale, clanul Cămătarilor și clanul Sportivilor. Anchetatorii au arătat că în perioada 2008-2012 cele două grupări au provocat conflicte stradale numeroase și au folosit arme de foc. Procurorii au mai spus că fiecare membru era specializat pe cămătărie, se recurgea la șantaj și la violență.

 

Sile Cămătaru a fost eliberat noaptea trecută și a revenit la penitenciarul Rahova în această dimineață, ca să îi aducă un pachet fratelui său, aflat în continuare după gratii. 

 

„Să ştiti că eu în pușcărie am dus-o foarte rău. Am făcut puşcărie în puşcărie. Eu şi fratele meu suntem singurii care au fost păziţi 24 din 24 de ore de mascați, fără să avem fapte cu violenţă. Ne păzeau mai rău ca pe Becali, pe Hayssam, pe toată lumea”, a mărturisit Sile Cămătaru. 

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here