Se ingroasa gluma in cartierul lui Radeanu. Clientii striga: „Demoleaza blocul si plateste-ne despagubiri”

Scandalul nu se mai termina in cartierul Baroque Rezidence, unde ieseni care au cumparat case il acuza pe Constantin Radeanu de inselaciune @ O familie solicita judecatorilor sa-l oblige pe Radeanu sa demoleze blocul construit langa casa lor si sa-i despagubeasca pentru ca le-a vandut o casa cu multe defectiuni

Continua scandalul in cartierul Baroque Rezidence, construit in Bucium de Costel Radeanu, patronul Restaurantului Castel, si de prietenul sau, Catalin Gheorghe Crisu Ciocanta. Dupa ce au depus o plangere penala deoarece se considera inselati de cei doi dezvoltatori pentru ca le-au promis ca vor locui intr-un cartier de case si s-au trezit ulterior inconjurati de blocuri, o parte dintre clienti au deschis dosare in justitie solicitand si despagubiri. Pe langa despagubirile solicitate, tinerii le solicita judecatorilor sa-l oblige pe Radeanu sa demoleze blocul pe care il ridica in proximitatea casei lor.

„Sa demoleze blocul!”

Procesul a fost deschis de familia Drobota prin Alina Iuliana Drobota. In cererea adresata judecatorilor, Alina Drobota le cere magistratilor de la Judecatoria Iasi sa dispuna sistarea lucrarilor si demolarea blocului pe care Radeanu il ridica la numai cativa metri de casa pe care a cumparat-o in urma cu numai doi ani. Asta deoarece, in momentul in care a fost semnat contractul de vanzare-cumparare, Radeanu si Crisu le-a promis un cartier de case fara sa le spuna ca ulterior vor fi construite si niste blocuri.

„Spre marea  noastra dezamagire, locuinta cumparata intr-o zona linistita, intima,  sigura, intr-un cartier de 54 de case, cu parc, mezanin, ferita de trafic a devenit o dezamagire. Acum incepe sa se prevada un cartier galagios, fara intimitate imprejmuit de blocuri. Pe aceasta cale solicitam sistarea lucrarilor si demolarea blocului ce se construieste in Iasi pe strada Trei Fantani, langa proprietatea mea”, a solicita familia Drobota in cererea depusa la instanta.

De asemenea, tinerii solicita ca dupa demolarea blocului sa primeasca si despagubiri de 20.000 euro reprezentand prejudicii cauzate de construirea blocului respectiv. „Suma de 10.000 de euro reprezinta prejudiciu produs prin edificarea unui bloc in imediata vecinatate a locuintei mele, respectiv suma cu care s-a diminuat valoarea imobilului ca urmare a edificarii blocului langa imobilul proprietatea mea si suma de 10.000 euro necesara lucrarilor pentru a reface intimitatea si siguranta locuintei”, a mai solicitat familia Drobota.

Daune si pentru ca le-a vandut o casa cu defectiuni

Familia Drobota a semnat contractul de vanzare-cumparare pentru o casa in cartierul Baroque Rezidence in luna ianuarie a anului 2016. Familia Drobota a mai aratat ca dupa ce a platit 80.000 euro si s-a mutat in noua casa au inceput sa apara si problemele. Clientii au constatat ca in ciuda sumei considerabile pe care au platit-o pentru achizitionarea imobilului, dupa ce s-au mutat, au constatat ca au fost efectuate lucrari de calitate foarte slaba, iar casa a inceput sa se deterioreze intr-un  ritm alert.

„Terenul pe care este construita casa este necompactat, aluneca, este instabil. Pavelele din spatele casei s-au deplasat, existand riscul sa se intample la fel si cu casa. Fatada acoperisului sta sa cada au cazut bucati de tencuiala. Acoperisul este facut in bataie de joc, baghetele de legatura s-au desprins, iar la imbinarea jgheaburilor curge apa. Capriorii de lemn din pod au coaja pe ei,lucru neacceptat in constructii pentru ca este posibil sa existe larve si sa pericliteze siguranta cladirii. Exista crapaturi in tavan la imbinarea placilor de rigips”, a mai aratat familia Drobota.

Pentru repararea casei, clientii cuplului de dezvoltatori Radeanu-Crisu solicita suma de 10.000 euro.

Familia Drobota a mai aratat si ca se afla in imposibilitatea de a incheia contract individual de furnizare cu Apa-Vital deoarece reteaua de distributie se afla  pe o proprietate privata.

Radeanu: „S-au trezit tarziu”

Contactat telefonic, Constantin Radeanu a spus ca in ceea ce priveste despagubirile solicitate pentru defectiunile aparute la constructia cumparata, familia Drobota a depus cererea prea tarziu.

„Ei vor acum despagubiri dupa doi ani. Codul Civil spune ca in timp de un an poti sa soliciti celui care ti-a vandut un imobil sa-ti repare ceea se strica. Apoi, in tot acest timp, familia Drobota nu mi-a spus nimic, nu mi-a solicitat  sa vin sa le fac reparatii. In ceea ce priveste solicitarea de demolare a blocului, sunt sigur ca cererea va fi respinsa. Ei si-au dat acordul sa construiesc langa proprietatea lor”, a spus Costel Radeanu.

Pe de alta parte, in dosarul deschis la Judecatorie, familia Drobota a aratat ca in momentul in care a cumparat locuinta de pe strada Trei Fantani a semnat un document prin care si-a aratat acordul ca langa proprietatea lor sa fie ridicata o alta casa.

Au inceput cercetarile si in dosarul penal

Totodata, mai multe familii din cartierul Baroque Rezidence au depus plangere penala pentru inselaciune impotriva dezvoltatorilor, deoarece li s-a promis un cartier de case, iar in schimb s-au trezit inconjurati de blocuri. Dosarul a fost inregistrat la Parchet iar politistii au inceput deja cercetarile.

„Am fost chemat la Politie, le-am aratat documentele. Eu am adus si un martor pentru a arata ca am fost santajat de clientii mei. Unii dintre ei mi-au spus ca isi vor retrage plangerea numai daca ii despagubesc cu 40.000 euro”, a mai spus Radeanu.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here