Schimbare la Mediu. Functia de director a fost preluata de fostul sef de la Agroindustriala Bucium

Eogen Sandu va prelua postul de director de la Agentia de Protectie a Mediului incepand cu 1 martie @ Fostul director Bogdan Davideanu a intrat in concediu medical

Schimbare neasteptata la Agentia de Protectie a Mediului, unde Bogdan Davideanu, cel care a ocupat aproape cinci ani postul de director, a fost schimbat din functie fara nici un fel de preaviz. Astfel, in cursul zilei de ieri, APM Iasi a fost informata printr-o adresa oficiala ca functia de director va fi ocupata de Eogen Sandu, cel care a fost director al producatorului de vinuri Agroindustriala Bucium SA pana in anul 2002 cand societatea a fost privatizata, iar administrarea acesteia a fost preluata de Daniel Panaite. Potrivit unor surse, Eogen Sandu este sustinut pe functie de ALDE, formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu care face parte din coalitia de guvernare.

Contactat de jurnalistii 7Est, Eogen Sandu a confirmat faptul ca va prelua conducerea institutiei, incepand de astazi 1 martie, refuzand insa sa ofere deocamdata prea multe detalii. „Veniti la birou la Agentie si o sa discutam acolo”, a spus telefonic Eogen Sandu.

Davideanu: „Cei din politica au decis”

In ultimele luni, Eogen Sandu a lucrat la Agentia Nationala de Protectie a Mediului, dar si la Garda de Mediu Iasi. Contactat de jurnalistii 7 Est, Bogdan Davideanu a spus ca nu se astepta sa fie schimbat din functie tocmai din motive politice. Bogdan Davideanu a fost sustinut pe functie in acesti ani de PSD.

„Intrebati-i pe cei din politica de ce au decis in acest mod. Eu sunt acum in concediu medical”, a spus Bogdan Davideanu.

Agentia pentru Protectia Mediului Iasi emite acte de reglementare in domeniul protectiei mediului, in conformitate cu competentele atribuite de catre Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, prevazute in legislatia in vigoare.

Conducerea Agentiei pentru Protectia Mediului Iasi este asigurata de un director executiv numit prin decizie a presedintelui Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, in conditiile legii.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here