Români prinşi cu ţigări de contrabandă

Poliţiştii de frontieră din Botoşani au depistat trei cetăţeni români, printre care şi un ieşean, care transportau 3.960 pachete de ţigări de contrabandă. 

Ţigările au fost trecute peste râul Prut, cu ajutorul unor frânghii şi urmau a fi distribuite pe piaţa neagră din zona Moldovei.

 

„Pe timpul executării unei misiuni specifice în zona de competentă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Botoşani au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, trei persoane care au preluat trei colete voluminoase de pe malul râului Prut şi se deplasau către localitatea de frontieră Româneşti. Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea persoanelor, iar în urma cercetărilor au stabilit că cele trei persoane implicate sunt cetăţeni cu vârste cuprinse între 20 şi 21 ani. Totodată, au descoperit abandonate în apropierea frontierei de stat cele 3 colete ce conţineau cantitatea de 79.200 ţigarete, marca Ritm Classic cu timbru de acciza Republica Moldova. Poliţiştii de frontieră au întocmit celor trei dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, a declarat Denis Lazăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Ancheta este realizată împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here