RELU FENECHIU – declarații la cald: Îmi ocup foarte mult timp pentru a aduna probe să dovedesc că NU SUNT VINOVAT

Fostul ministru al Transporturilor, liberalul ieșean Relu Fenechiu, a fost prezent, marți seara, în emisiunea lui Mihai Gâdea, la Antena 3, unde a dat de înțeles că în ministerul pe care l-a condus până nu demult se derulează un control amplu al Corpului de control al Primului Ministru care anchetează anumite nereguli făcute de apropiați ai președintelui Traian Băsescu. Fenechiu a reafirmat, pe parcursul emisiunii, ideea că procesul în urma căruia a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare nu a fost unul corect.
 

„Am vrut să arăt ce poate face controversatul Relu Fenechiu în Ministerul Transporturilor, atunci când am acceptat postul. (…) În două săptămâni am ajuns la 14,6% rată de absorbție. În doar două săptămâni. Avem documente depuse pentru rambursări de 500 de milioane de euro. Am deblocat două programe. Programul de transport care a fost gestionat direct de mine. Sunt patru miliarde de euro. Eu zic că e o relizare. Am făcut reforma care nu s-a făcut în 20 de ani. În minister s-au organizat concursuri pentru toate posturile de conducere.” (…)

 

„Nu m-am gândit nicio clipă că vreo instanță din România mă va putea condamna. Sută la sută nu e nimic în ceea ce privește firmele care au furnizat servicii. Nu pot să vă spun nimic în ceea ce privește documentele întocmite de conducerea sucursalei. Dar, oricum ar fi făcut, acele documente nu sunt de pușcărie de șase-șapte ani. Sunt oameni care au ieșit la pensie. Îmi spuneau tot timpul: Domnule Fenechiu, lăsați-l pe Băsescu! Eu am făcut tot ceea ce e legal ca om din partea unei firme care vrea să-și să-și vândă produsul.” (…)

 

„Acum discutat cu avocații. Îmi ocup foarte mult timp pentru a aduna probe să dovedesc că nu sunt vinovat. De puține ori sunt prezentate, în dauna extraordinarului în presă, neregulile din instanțe. Faptul că nu au acceptat probele din partea apărării nu mi se pare în regulă. Am sperat că nu toți judecătorii pot fi incorecți”. (…)

 

„Am fost mult timp convins că nu se va întâmpla nimic, dar acum trebuie să mă gândesc și la cealaltă variantă. Oricum, am trecut peste acel moment critic, pentru că mi-am adus familia aproape.” (…)

„E posibil să primesc acei cinci ani de închisoare. Pe mine nu mă înspăimântă, dar îmi pare rău de ceilalți care au ajuns în această situație.”  (…)

 

Întrebat dacă știe de nereguli comise de predecesorii săi democrat-liberali în minister, Relu fenechiu a dat de înțeles că a auzit de la oameni mai multe lucruri, însă:

 

„Nu mi-am făcut un scop în a demonstra neregulile făcute de predecesorii mei. Nu mă interesează.”

 

Relu Fenechiu a dat de înțeles că în minister există documente cu ilegalități mari făcute de apropiați ai lui Traian Băsescu, consilieri sau lideri politici. El a anunțat că deja a fost demarată o anchetă din partea Corpului de control al primului ministru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here