Reîntâlnire după gratii. Fostul prefect al Iașului, Radu Prisăcaru, noul vecin de celulă al baronului Fenechiu

 

Fostul prefect Radu Prisăcaru va executa pedeapsa de patru ani de închisoare în regim închis, au transmis pentru “Adevărul“ surse din cadrul Penitenciarului Iaşi. Prisăcaru va sta însă, alături de Fenechiu, în alt corp de clădire decât cel destinat deţinuţilor cu acest regim.

Pe lângă Prisăcaru, a mai fost stabilit regimul de executare şi pentru avocatul Toni Baltag şi fostul şef al Agenţiei Domeniilor Statului, Flavius Ioniţă. Sursele citate au menţionat că în cazul acestora re­gimul de executare stabilit este cel semi-deschis. Baltag şi Ioniţă ur­mează astfel a fi transferaţi într-o altă unitate de penitenciar din zona Moldovei, cel mai probabil la Botoşani sau Vaslui.

 

În ceea ce îl priveşte pe Radu Pri­săcaru, contrar normelor interne ale penitenciarului, acesta a rămas cazat în Sectorul 9 al puşcăriei ieşene, acolo unde, de regulă, stau arestaţii preventivi sau cei aflaţi în carantină. Este aceeaşi situaţie ca la Relu Fenechiu, mentorul său, care nu a fost transferat laolaltă cu ceilalţi deţinuţi cu regim de executare închis după ce a înaintat o cerere conducerii instituţiei şi s-a stabilit că acesta ar prezenta „risc de vulnerabilitate“. În mod bizar, poliţişti sau foşti judecători care sunt în prezent încarceraţi în închisoarea ieşeană nu au avut parte de acelaşi tratament din partea reprezentanţilor Peniten­ciarului de Maximă Siguranţă din Iaşi.

 

Radu Prisăcaru a fost condamnat luna trecută la patru ani de în­chisoare în dosarul „Mită la prefect“, fiind acuzat de fapte de corupţie ce ar fi fost comise în anul 2006. Prisăcaru a fost acuzat de Direcţia Naţională Anticorupţie că ar fi cerut, prin intermediari, o mită de 3 hectare de pământ pentru a retroceda o suprafaţă de teren mai mare soţilor Norina şi Dorin Forna, denunţători în cauză. În afacere, au concluzionat procurorii DNA şi două instanţe de judecată, ar fi fost implicaţi şi avocatul Toni Baltag şi Flavius Ioniţă. Ambii au fost condamnaţi la trei ani de închisoare după ce, în primă instanţă, fuseseră achitaţi.

 

În acelaşi dosar a mai fost condamnat şi omul de afaceri Cristian Maf­tei, un apropiat al liberalilor ieşeni. Acesta a primit şase ani de în­chisoare după revocarea unei pe­depse mai vechi. Maftei este dat în urmărire generală de a doua zi după ce a fost condamnat, el nefiind de găsit de poliţişti la locuinţa sa pentru a fi încarcerat.

 

 

 

(Sursa: adevarul.ro)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here