Primarul plătește din bani publici scrisori electorale. Acestea sunt trimise prin poștă, odată cu înștiințările de plată a taxelor și impozitelor

Ieșenii au primit prin poștă, în același plic, alături de deciziile de impunere privind taxele și impozitele locale aferente anului 2020, scrisori cu caracter electoral semnate de către primarul Mihai Chirica @ Aproximativ, 260.000 de euro cheltuie anual Primăria Iași pentru servicii poștale de distribuire a corespondenței @ Chirica bate apa în piuă pe două pagini, iar actul oficial, decizia de impunere, ocupă doar jumătate de pagină @ „(…) am câștigat Marele Premiu al celei de a doua ediții a concursului „Orașe durabile”, organizat de Ambasada Franței în parteneriat cu Camera de Comerț Româno-Franceză și marele premiu Best Smart City Project în cadrul celei de aIV-a Gale Smart City Industry Awards, am fondat Asociația „Moldova se Dezvoltă”, am primit în numele comunității ieșene, Decorația Regală „Nihil Sine Deo”, am întregit galeria Cetățeni de Onoare cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Regale române, și Alteța Sa Regală Principele Radu și am marcat cu recunoștință, împlinirea a 30 de ani de la Revoluția din 1989”, se arată în debutul scrisorii semnată de primar @ Apoi, acesta face un inventar electoral al realizaărilor din mandatul său

Scrisorile electorale ale lui Mihai Chirica, plătite din bani publici. În această perioadă ieșenii primesc prin poștă deciziile de impunere prin care sunt înștiințați asupra cuantumului taxelor și impozitelor pentru anul 2020. Documentul fiscal are jumătate de pagină, dar în același plic, au mai fost introdusă o scrisoare semnmată de către primarul Mihai Chirica în care acesta își închină singur ode, sub pretextul unei dări de seamă cu privire la modul în care a cheltuit banii publici.

Scrisoarea primarului are un evdent caracter electoral, depășind limitele unui raport succint privind admnistrarea bugetului local. Chirica bate câmpii, enumerând distincții pe care le-a primit ori le-a împărțit în 2019.

Iată numai un paragraf din debutul scrisorii semnată de Chirica și multiplicată în zeci de mii de exemplare:

„În 2019 am continuat drumul început în anii trecuți și am consolidat recunoașterea națională și internațională. Am început anul primind de la președintele României, Excelanța Sa domnul Klaus Iohannis, decretul de promulgare a legii prin care orașul nostru a fost recunoscut drept Capitala Istorică a României, am primit vizita istorică a Sanctității Sale Papa Francisc, în prezența a peste 150.000 de credincioși, am câștigat Marele Premiu al celei de a doua ediții a concursului „Orașe durabile”, organizat de Ambasada Franței în parteneriat cu Camera de Comerț Româno-Franceză și marele premiu Best Smart City Project în cadrul celei de aIV-a Gale Smart City Industry Awards, am fondat Asociația „Moldova se Dezvoltă”, am primit în nunmele comunității ieșene, Decorația Regală „Nihil Sine Deo”, am întregit galeria Cetățeni de Onoare cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Regale române, și Alteța Sa Regală Principele Radu și am marcat cu recunoștință, împlinirea a 30 de ani de la Revoluția din 1989”

Campania lui Chirica ne costă sute de mii de euro

Practic, Mihai Chirica folosește bugetul și infrastructura Primăriei Iași pentru a fura startul campaniei electorale, în care ceilalți candidați trebuie să justifice fiecare leu plătit pentru pliante electorale.

Municipalitatea ieșeană a organizat în mai multe rândurii licitații pentru servicii de distribuire prin poștă a corespondenței. Conform unui articol publicat în presas locală, în ianuarie 2018, muncipalitatea a organizat o procedură pentru semnarea unui acord cadrul valabil pentru o perioadă de trei ani, valoarea totală a contractului fiind de aproximativ 800.000 de euro. Rezultă o valoare estimativă de peste 260.000 de euro pe an.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here