‘ELEFANTUL’ de la ministerul Mediului! Costel Alexe: ‘Conducerea APM București să fie demisă’

Costel Alexe, ministrul Mediului, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă că a solicitat demiterea conducerii Agenției pentru Protecția Mediului București (APM), în condițiile în care agenția are mari probleme de comunicare și de management.

„Avem și în minister un elefant – ANPM, care, în acest moment are carențe de comunicare și management… Am solicitat demiterea conducerii APM București”, a spus Costel Alexe.

Acesta a declarat că nu este admis ca, atunci când există situații de depășire a limitelor de poluare, așa cum a fost cea din noaptea de duminică spre luni, ministerul să fie anunțat cu întârziere de APM, potrivit Mediafax.ro.

Costel Alexe a mai spus în cadrul conferinței că toate stațiile pe care le deține Ministerul Mediului au înregistrat duminică noaptea depășiri ale nivelului maxim admis de poluare.

„Aseară, la toate stațiile pe care le deține Ministerul Mediului au fost înregistrate depășiri: la Lacul Morii, de opt ori”, a spus Alexe.

Potrivit acestuia, poluarea a fost generată în principal de un incendiu izbucnit la Crevedia, dar și de incendiul de la Gara de Nord.

„Din discuția cu ISU, a fost un incendiu de vegetație forestieră, pe 5.000 de mp, la Crevedia, acel incendiu de la Gara de Nord, din miezul noptii și alte incendii provocate de populație din jurul Bucureștiului”, a spus Alexe.

Ministrul Mediului a mai precizat că ,în cadrul județului Ilfov „există 46 de firme autorizate și în municipiul București 69, care au acest proces de ardere. Am stabilit că până la finalul săptămânii vom controla toate sursele de ardere de pe raza București-Ilfov pentru a vedea dacă toți acești operatori dețin mijloace de măsurare a poluării”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here