Primaria Mirsolava a platit 10.000 de euro pe zi pentru oamenii „sistemului”. Banii pentru „hartoage ” la nepotul lui Vosganian si consilierul lui Fenechiu

In mai putin de doua saptamani, primarul Dan Nita a tocat 100.000 de euro, din banii primariei, pe ”hartoage” @ Studiile, para-studiile si consultanta pe diverse teme gauresc bugetul primariei fara a lasa nimic in urma @ Tinind cont de faptul ca o saptamana are 5 zile lucratoare, un calcul matematic simplu, arata ca „eficienta” lui Nita in cheltuirea banului public este incredibila: 10.000 de euro pe zi.

Modalitatea de atribuire a contractelor, sumele exorbitante cheltuite in unele cazuri si faptul ca beneficiarii sunt tot timpul aceeasi arata ca la Miroslava primarul pastoreste o reteta de sifonat bani publici bine pusa la punct. Mai multe contracte atribuite prin incredintare directa unui grup mic de societati ridica mari semne de intrebare. De multe ori beneficiarii banului public ataca in haita, prin mai multe firme, proportiile jafului atingan cote impresionante.

Nepotul lui Vosganian, fost ofiter la DGA, mai „papa” o pensie de la Mroslava

La inceputul lunii februarie 2018, o firma abia infiintata in urma cu cateva luni, SC C&D MOLDEXPERT CONSULTING SECURITY SRL, primeste prin incredintare directa suma de 25.000 de lei pentru realizarea unui raport privind „analiza si tratarea riscurilor privind securitatea fizica”. Societatea in cauza apartine lui Constantin Ciornei Donighian, nepotul deputatului Varujan Vosganian. Donighian a fost si consilier al lui Varujan Vosganian in anul 2007 cand acesta era ministru Economiei, si ulterior parasutat in fruntea DGA Vaslui. Atribuirea contractului catre firma nepotului lui Vosganian ridica mari semne de intrebare, nu atat din prisma atribuirii directe ci din punctul de vedere al valorii contractului. Reporterii 7 EST au intrebat doua firme de profil care este costul estimativ al unui astfel de raport. Ambele ne-au raspuns ca pretul serviciului variaza in functie de mai multi factori si ca un pret maximal ofertat nu depaseste suma de 5.000 de lei. De ce plateste Primaria Miroslava de 5 ori mai mult pentru un astfel de document?

Oamenii lui Fenechiu, si ei la cascaval

Chiar daca puscaria i-a despartit pentru putin timp, Relu Fenechiu si Varujan Vosganian au ramas ca fratii si continua buna traditie in a sifona bani de la aceeasi sursa. SC SPES CONSULTING SRL primeste, in data de 16.02.2018, de la Primaria Miroslava, suma de 79.000 de lei prin incredintare directa, defalcat in doua contracte egale ca valoare, dar care au, practic, acelasi obiect: „elaborare documentatie de finantare proiect in cadrul POR 2014-2020 pentru infrastructura de invatamant”. Firma Spes Consulting a aparut in peisajul public printr-o serie de contracte primite cu dedicatie de la Consiliul Judetean, sub conducerea lui Cristian Adomnitei, sau de la alte institutii deconcentrate conduse de catre directori liberali. Firma SPES Consulting SRL are ca actionar unic pe Anamaria Tugui, sotia lui Vali Tugui, fostul consilier personal al lui Relu Fenechiu cand acesta era ministrului Transporturilor.

Contracte pentru doua firme cu acelasi actionariat intr-o singura zi

Societatea DEV IN ALL SRL Iasi a primit de la Primaria Miroslava, in aceeasi zi, doua contracte a caror valoare cumulata este de aproximativ 200.000 lei. Pe 26 februarie Primaria Miroslava atribuie prin incredintare directa un contract in valoare de 94.700 lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru un incubator de afaceri firmei DEV IN ALL SRL Iasi. In aceeasi zi, aceeasi firma mai primeste, tot prin incredintare directa, inca un contract in valoare de 91.500 lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate privind infrastructura scolara. Doua zile mai tarziu, o alta firma care are aceeasi actionari si aceleasi date de contact ca si DEV IN ALL SRL Iasi, respectiv SC INTO SRL, primeste prin incredintare directa un contract in valoare de 20.000 de lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru realizarea de trotuare in comuna. Aceeasi firma INTO SRL primise de la Primaria Miroslava pe 18 ianuarie 2018 un contract de proiectare in valoare de 58.140 lei. In total aproximativ 265.000 lei fara TVA acordati.

Rares Neamtu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here