Blocul Park Residence, cea mai mare minciuna din Copou. Etcu si Macovei vand iluzii intr-un cartier imaginar

Autobuze pe Codrescu, dar si un drum ingust si infundat, prezentat ca o strada moderna cu doua benzi de circulatie, sunt doar doua dintre minciunile „ambalate” de Silviu Etcu si Ionel Florin Macovei, dezvoltatorii proiectului imobiliar Park Residence @ In baza acelorasi minciuni, Primaria Iasi a autorizat blocul cu 11 nivele in inima Copoului, intr-o zona sugrumata de trafic si de insuficienta locurilor de parcare @ Anunturile in care sunt scoase la vanzare apartamentele prezinta un cadru idilic si functional, insa realitatea este cu totul alta: strazi inguste, infundate in noroaie si trafic sugrumat in care prioritatea se stabileste la „mica intelegere”

Anunturi capcana sau minciuni nerusinate? Pe strada Codrescu din Copou abia incape o masina, iar daca doua autoturisme se intalnesc pe aceasta artera rutiera, rezultatul este un dezastru: circulatia se blocheaza in totalitate. Intr-un anunt insotit de imagini virtuale, turnul ridicat de firma lui Silviu Etcu si Ionel Florin Macovei in Codrescu apare flancat de o strada Codrescu, complet libera, pe care circula nestingherit un autobuz. Mai mult decat atat, aceleasi imagini prezinta drumul din care se realizeaza accesul in perimetrul blocului drept o strada moderna cu doua benzi. In realitate, este vorba de un drum ingust, infundat in noroi, o fosta alee de exploatare a defunctei societati Taxicom, care nu a mai vazut asfalt de pe la sfarsitul anilor 80. Este vorba de un drum care face legatura intre Codrescu si Sararie si pe care mai toti soferii il evita.

Iata insa cum este prezentat proiectul Park Residence pe site-ul unei agentii imobiliare.

„Gandit special pentru altfel de ieseni, Park Residence Copou iti propune echilibrul perfect intre o viata mai sanatoasa si una dinamica, urbana, tipica unui oras european. Locuitorii Park Residence Copou fac multa miscare, respira aer mai curat si se trezesc dimineata in fosnet de frunze si triluri de pasari pe fundal.

Park Residence Copou, in cartierul imbratisat de verdeata, iti ofera cea mai spectaculoasa locatie din Iasi. Aici ai toate avantajele uinui stil de viata sanatos si in acelasi timp esti aproape de centrul orasului.”

Inca 100 de masini blocate in Codrescu

Conform autorizatiei emise de Primaria Iasi pentru blocul ridicat de firma Etmak Grup SRL, aici vor fi amenajate 106 locuri de parcare, mare parte in cele doua nivele ale suboslului, dar si la suprafata. In consecinta, strazile inguste si sufocate din zona vor trebui sa absoarba un plus de trafic care va conduce la formarea unor ambuteiaje de cosmar.

Autorizatia a fost emisa in decembrie 2016, in baza unui Plan Urbanistic Zonal aprobat la inceputul anului 2009. PUZ-ul a fost realizat de catre firme New Building SRL, care a inceput primele demersuri pentru obtinerea avizelor inca din 2007, adica in urma cu mai bine de zece ani de zile in urma, pe cand traficul rutier in zona nu se transformase intr-un cosmar. Cu toate acestea, Primaria Iasi a emis autorizatie pentru turnul cu doua nivele de subsol, parter si 8 etaje.

Dezvoltatorii: Etcu, constructor falimentar, si Macovei, mediator sot de notar

Dezvoltatorul Park Residence este firma Etmak Grup SRL, infiintata in 2014 de catre Silviu Etcu, patronul defunctei firme de constructii Ral Construct, si de catre Ionel Florin Macovei, mediator din Iasi, sotul notarei Raluca Macovei cu biroul in Tatarasi. Dupa declansarea procedurii de faliment, Ral Construct a lasat in urma datorii neachitate de aproximativ 2 milioane de euro.

Firma care a relizat in 2009 PUZ-ul pentru terenul de aproape 1.900 metri patrati din Codrescu, New Building SRL, a avut sediul in aceeasi cladire in care Ionel Florin Macovei detine biroul de mediator.

Tudor LEAHU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here