Penibil! Directorul de la Ambulanta a picat examenul cu penultima nota din tara

Radu Calistru a candidat singur la concursul organizat de Ministerul Sanatatii pentru concursul de manager al Serviciului de Ambulanta Iasi si cu toate acestea nu a reusit sa ocupe postul deoarece a obtinut nota 5.00 @ La examenul organizat de Ministerul Sanatatii pentru ocuparea functiilor de conducere la 35 de servicii judetene de ambulanta Radu Calistru a  avut printre cele  mai slabe prestatii din tara

Poate ca de acum inainte autoritatile iesene ar trebui sa fie mai rezervate atunci cand fac declaratii publice privind performantele manageriale ale serviciilor judetene pentru situatii de urgenta (SMURD, Ambulanta, Pompieri s.a.m.d). Asta deoarece la examenul organizat recent de Ministerul Sanatatii pentru ocuparea postului de sef al Serviciului de Ambulanta Iasi, „candidatul nostru”, medicul Radu Calistru s-a facut pur si simplu de ras, adica a obtinut printre cele mai mici note din tara. Astfel, in luna decembrie 2017, Ministerul Sanatatii a organizat concurs pentru ocuparea posturilor de conducere la 35 de servicii judetene de ambulanta din tara printre care Alba, Arad, Arges, Calarasi, Tulcea, Dambovita, Iasi s.a.m.d. Daca pentru posturile de sefi de la celelalte servicii judetene au fost si cate patru candidati pe loc, pentru conducerea Ambulantei Iasi, Calistru a candidat singur si tot nu a trecut examenul. In total au fost 51 de candidati pentru ocuparea functiilor de conducere la servicii judetene. Din cei 51 de candidati, au picat testul 15, printre care si Radu Calistru. Practic, la acest concurs Radu Calistru a obtinut una dintre cele mai slabe note. Mai mult decat atat, cu nota 5.00, Radu Calistru ar fi fost cel mai slab daca cel care a candidat pentru sefia serviciului de ambulanta din Tulcea nu ar fi luat 3.20. Cu alte cuvinte  Calistru s-a clasat pe locul 50 din 51 si a picat dupa cum s-a mai precizat examenul. La Serviciul de Ambulanta Iasi sunt  suficienti medici care ar fi putut sa ocupe acest post si care s-ar fi descurcat mult mai bine la examen, dar Calistru le-a dat de inteles ca ar fi mai bine sa-si vada de treaba lor.

A candidat singur si a pierdut

Cu alte cuvinte, Calistru tine cu dintii de aceasta functie si a facut tot posibilul sa alerge singur in aceasta cursa pentru ocuparea functiei de manager. In demersurile sale, Calistru a omis un aspect esential: a uitat sa trimita la examen in locul sau o persoana care stie si carte. Lasand ironia la o parte, trebuie sa precizam ca tematica de concurs nu a avut un grad de dificultate foarte ridicat. Acest lucru se probeaza prin faptul ca unii candidati din alte judete au obtinut note mari. Astfel, una dintre cele mai mari note a fost obtinuta de Narcisa Lacramioara Balint, care a luat postul de sef al Serviciului de Ambulanta Salaj cu nota 9.60. De altfel, intrebarile din concurs nu erau legate de existenta unor fenomene fizice extraordinare care se petrec odata la un milion de ani in spatiul cosmic. Tematica de concurs a inclus legislatia din domeniul sanitar si in mod specific cea privind interventiile medicale in situatii de urgenta. In aceste conditii, nota obtinuta de Calistru suprinde si prin faptul ca acesta lucreaza de o perioada lunga de timp la Ambulanta Iasi.

Contactat telefonic de jurnalistii 7 Est, Radu Calistru nu a vrut sa explice de ce a obtinut un rezultat atat de mic la examenul organizat de Ministerul Sanatatii.

„Intrebarile dumnevoastra sunt tendentioase. Va invit la mine la birou sa va fac declaratii cand doriti dumneavoastra. Prin  telefon nu dau declaratii”, a spus Radu Calistru.

Acesta a lasat insa sa se inteleaga ca ar putea candida din nou pentru functia de manager al Ambulantei Iasi la urmatorul examen organizat in acest sens de Ministerul Sanatatii.

Are avere dar si rate la credite

Radu Calistru a preluat conducerea interimara a Serviciului de Ambulanta Iasi in luna noiembrie a anului 2017 cand fostul sef al institutiei Florin Agapi a iesit la pensie. Cel mai probabil Calistru isi doreste aceasta functie datorita remuneratiei de manager. Potrivit declaratiei sale de avere, Calistru detine impreuna cu sotia un apartament in suprafata de 92 mp, o casa de locuit de 192 mp dar si un cabinet medical. Astfel, familia Calistru a contractat patru credite bancare. Lista debitelor declarate  de Radu Calistru sunt 15.000 lei catre BRD, unde este deschisa cu o descoperire de cont din anul 2005 care nu a fost achitata nici pana astazi, si continua cu o alta descoperire de cont de 9.300 lei, contractata in anul 2010, care de asemenea nu a mai fost rambursata. De asemenea, familia datoreaza Bancii Raiffeisen circa 60.000 lei.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here