Patronul PIM construieste ca la Caracal! Stalpul de curent trece prin tavan

Patronii firmei de multiplicare renoveaza o cladire din Targusor Copou, au extins planseul, iar acum prin acesta trece un stalp de curent electric @ Din imagini se vede ca inainte de inceperea lucrarilor, stalpul se afla langa cladire si nu trecea prin planseu @ Santierul nu este insotit de un panou informativ asa cum prevede legea, dar patronii PIM sustin ca detin autorizatie de construire

Despre celebra macara din Caracal in jurul careia s-a construit un bloc se spune ca a fost scoasa cu alta macara.

Cum va reusi insa patronul de la PIM sa scoata stalpul de curent din plafonul cladirii ramane un mister.

Proprietarii celei mai mari firme de multiplicare si copiere din Iasi reabiliteaza una dintre cladirile pe care le detin in Targusor Copou, pe soseaua Stefan cel Mare. Lucrarile sunt in toi, insa au inceput cu o extindere ce poate fi considerata cel putin neinspirata, daca nu chiar ilegala. Acoperisul cladirii a fost demolat in totalitate si a fost turnata o noua placa. Armatura placii a fost practic tesuta in jurul stalpului care sustinea reteaua de alimentare cu energie electrica si pe care este montat si un contor.

Are sau nu PIM autorizatie de construire

Pe santier nu exista vreun panou informativ, asa cum prevede legea, pe care sa fie trecute numarul autorizatiei de construire precum si alte date privind investitia. Patronii PIM sustin ca detin autorizatie de construire, dar nu vor sa ofere detalii despre aceasta. Nici despre prezenta stalpului de curent in planseu nu vor sa comenteze. Imaginile vorbesc insa de la sine.

Inainte de demararea lucrarilor, stalpul de curent era langa cladire, dupa, acesta strapunge planseul.

Contactat telefonic de 7Est, Marius Petrariu unul dintre patronii PIM, a sustinut ca nu este in masura sa ofere detalii despre investitie.

„Despre ce se intampla acolo si despre autorizatia de construire, va poate spune Maria Petrariu”, a spus Marius Petrariu.

Aceasta din urma a declarat ca ziarele scriu numai minciuni si ca nu are ce discuta cu presa.

„Asta-i treaba voastra acum! Am autorizatie. Care-i problema?! Scrieti numai minciuni… Asteptati sa moara cineva, sa aveti ce scrie”, a spus Maria Petrariu.

Problema stalpului din din plafon a intrat si in atentia inspectorilor de la Serviciul Control Urbanism din cadrul Politiei Locale Iasi.

„Deocamdata am solicitat proprietarului sa se prezinte la sediul Politiei Locale cu toate actele ce privesc investitia ce se realizeaza acolo”, a spus Daniel Ungureanu, purtatorul de cuvant al institutiei.

Un alt caz celebru: stalpul pe mijlocul soselei de centura

In 2009, o lucrare de dezvoltare a infrastructurii rutiere a ajuns in atentia intregii mass-media din tara, nu pentru rapiditatea cu care s-a realizat, ci pentr o gafa „marca Dorel”. Mai precis, muncitorii care realizau extinderea soselei de centura a municipiului Iasi nu au mai asteptat mutarea stalpului de electricitate si au asfaltat in jurul acestuia. Cateva zile, acesta a stat nemiscat in mijlocul drumului, pana cand autoritatile au ajuns la un consens si au reusit sa-l mute.

Tudor LEAHU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here