Tatal Laurei Cosoi, ruinat de primar: „Chirica mi-a promis finantare, insa aceasta nu a mai venit”

Marius Cosoi, tatal actritei iesence Laura Cosoi, este executat silit, cerandu-se chiar blocarea veniturilor salariale, pentru o datorie a clubului de baschet-fete, care ar fi trebuit sa reprezinte Iasul. Ca si in cazul altor discipline sportive, ideea a fost sustinuta doar declarativ de catre primarul Mihai Chirica.

Antrenorul Marius Cosoi a povestit pentru 7Est cum s-a ajuns in situatia ca salariul sau de simplu profesor sa fie amenintat, doar pentru ca a pus suflet in proiectul echipei de baschet-fete si pentru ca a crezut in promisiunile politicienilor:

„Mi s-a spus cu subiect si predicat: domnule, da  rapid drumul la treaba, mi s-a promis si finantare chiar de catre actualul primar Mihai Chirica, dar acea finantare nu a mai venit”

“Am fost prins aiurea in hatisul unor jonglerii contractuale. Eu am vrut sa fac o echipa puternica de liga nationala, de baschet-fete. Primarul Chirica mi-a promis finantare insa aceasta nu a mai venit. Din cauza asta, am ajuns unde am ajuns”   

 

Necazurile se tin lant de profesorul de sport Marius Cosoi, tatal cunoscutei vedete de televiziune Laura Cosoi, si cel care se ocupa de administrarea si buna functionare a Clubului Sportiv National Iasi, entitate care isi desfasoara activitatea sub sigla Colegiului National. Un litigiu de natura civila cu o firma de consultanta pentru afaceri si management din Ardeal, pe nume Total Sportsman Management SRL, a fost la un pas de a-i bloca conturile din banci dar si salariile lunare rezultate din activitatea de cadru didactic. Totul se datoreaza unei sentinte civile pronuntate de magistratii Judecatoriei Cluj-Napoca, la data de 8 februarie 2017, cand s-a hotarat demararea executarii silite impotriva clubului iesean, dar mai ales impotriva profesorului Cosoi, pentru o pretinsa datorie in valoare de 8.060 de lei, plus 1.400 lei cheltuieli de judecata. Mai precis, reprezentantii firmei Total Sportsman Management, prin administratorul Sabin Gherdan, l-au acuzat pe tatal vedetei Laura Cosoi de nerespectarea unui parteneriat si acord de colaborare intre parti. Initial, datoria a fost calculata la putin peste 8.000 de lei, dar, suma totala a ajuns la aproximativ 12.000 de lei, cu tot cu cheltuielile de judecata, onorariile avocatilor si taxele de timbru.

 

A platit, dar executarea silita merge mai departe

 

Intr-o plangere adresata Judecatoriei Iasi, Marius Cosoi le cere magistratilor sa suspende executarea silita initiata de creditorul Total Sportsman, prin intermediul executorilor judecatoresti, aratand ca intre timp ar fi reusit sa plateasca o buna parte din datorie. Cu toate acestea, dosarul de executare silita a mers mai departe, iar executorii judecatoresti au initiat procedura de poprire la veniturile lunare ale parintelui vedetei, care este titularul catedrei de educatie fizica si sport, in cadrul Colegiului National Iasi. Dupa achitarea partiala a datoriei catre firma din Ardeal, BEJ Ioan Ciprian Sirbu a transmis instantei de judecata un inscris in care arata ca executarea silita impotriva profesorului Cosoi si a Clubului Sportiv National, va inceta. Tatal vedetei de televiziune spune insa ca nu mai crede in minuni si ca se va judeca in continuare cu reprezentantii SC Total Sportsman Management SRL.

 

“Am vrut sa fac o echipa de baschet-fete de liga nationala insa mi s-au pus bete in roate”    

 

Contactat telefonic, Marius Cosoi a spus ca el doar a avut doar intentii pozitive de a infiinta o echipa puternica de baschet-fete, de liga nationala, care sa faca cinste orasului celor sapte coline.

“Am fost prins aiurea in hatisul unor jonglerii contractuale. Am vrut doar sa fac o echipa nationala puternica de baschet-fete. De la Primarie mi s-a spus in 2016 ca trebuie sa merg mai departe. Mi s-a spus cu subiect si predicat: domnule, da  rapid drumul la treaba, mi s-a promis si finantare chiar de catre actualul primar Mihai Chirica, dar acea finantare nu a mai venit. Cu firma respectiva am incheiat un contract referitor la transferul unor jucatoare, doua sau trei jucatoare, insa clubul meu nu a mai primit banii necesari functionarii proiectului sportiv. Am avut o colaborare si un parteneriat cu Clubul Politehnica, cind am intrat in liga am discutat personal si cu domnul Antohi, dar totul depindea de finantarea de la Primarie. Clubul meu fiind unul privat, aveam mare nevoie de bani. Ulterior, toata intelegerea a picat iar eu am fost cel dat in judecata. De aproape un an de zile, in baza unei hotarari judecatoresti de la Cluj, mi se retine jumatate din salariul lunar de profesor. E nedrept ceea ce mi se intampla. Firma respectiva a procedat astfel si cu alti parteneri. Cu ce sunt vinovat, eu care am dorit sa fac o echipa de liga nationala de baschet fete. Fara bani insa nu se poate face nimic. Ulterior, am facut contestatie in instanta. Ce pot sa va mai spun, Ma judec cu ei in continuare. Vom vedea ce se intampla”, ne-a declarat suparat profesorul Marius Cosoi, tatal actritei Laura Cosoi.

Profesorul de sport de la National mai sustine, in final, ca nu intelege cum de i-au fost retinuti acesti bani din salariu din moment ce procesul inca nu s-a terminat. “M-au gasit pe mine tap ispasitor deoarece sunt presedinte al clubului”, a conchis Cosoi.

 

Contractul trebuie respectat, iar datoria platita”

 

In replica, reprezentantii SC Total Sportsman Management SRL, prin Societatea Profesionala de Avocati Maxim, Ivan & Asociatii din Cluj-Napoca, arata ca profesorul Cosoi in calitate de contestatar nu invoca nici o vatamare sau nelegalitate savarsita prin actele de executare efectuate de catre BEJ Dragos Iovu si Ciprian Ioan Sirbu. Mai mult, avocatii firmei din Ardeal cer respingerea contestatiei la executare silita formulata de presedintele Clubului Sportiv National Iasi, prin intermediul profesorului Marius Octavian Cosoi. In timpul procesului civil dintre parti, tatal vedetei Laura Cosoi a depus o cerere de chemare in garantie a Clubului Sportiv Politehnica Iasi, avand in vedere faptul ca intre Clubul National si societatea Total Sportsman Management a fost incheiat anterior un parteneriat, o conventie civila si un acord de colaborare. ‘Avand in vedere ca debitorul (n.r.- Clubul Sportiv National) refuza sa execute de buna-voie obligatiile ce ii revin, conform titlului executoriu, va rugam sa procedati la executarea silita”, au precizat, la final, reprezentantii SC Total Sportsman Management SRL.

 

Nicu SAMSON

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here