Oamenii de ştiinţă cer intrarea în legalitate a drogurilor pentru a se studia proprietăţile acestora

Cercetătorii considera că interzicerea substanţelor halucinogene este o acţiune similară ca cea a Bisericii Catolice în hartuirea lui Galileo Galilei.

 

Aflarea în ilegalitate a marijuanei, a metamfetaminei şi a LSD-ului este considerată de către oamenii de ştiinţă britanici „un caz de cenzură”. Mai mult David Nutt, fost consilier pe probleme cu drogurile în Ministerul de Interne al Regatului Unit, susţine că interzicerea acestor substanţe a întârziat cu cel puţin 30 de ani dezvoltarea unor tratamente noi pentru mai multe boli.

Nutt a fost demis din funcţie în 2009 după ce a susţinut că pastilele de metamfetamina sunt la fel de dăunătoare precum hipismul şi că alcoolul şi tutunul sunt mai periculoase decât multe dintre drogurile interzise. Într-o lucrare publicată în Nature Reviews Neuroscience, revistă de ştiinţă, profesorul susţine că e prea multă politică în problema drogurilor, prea multă politică în dauna ştiinţei.

Utilizarea marijuanei în scopuri medicinale este legală în 17 state din SUA, mai multe cercetări recente arătând că folosirea acesteia reduce anxietatea şi face durerea suportabilă. Despre amfetamine se ştie că au apărut în anii ’70 în America pentru a se îmbunătăţi comunicarea cu pacienţii în şedinţele de psihoterapie. LSD-ul, pe de altă parte, ar putea fi un bun remediu împotriva alcoolismului. Sursa: yoda.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here