Miroslava a pierdut Parcul Industrial. Niță își ia adio de la 3 milioane euro

Comuna Miroslava a pierdut definitiv procesul prin care a încercat să obțină printr-o sentință judecătorească o finanțare europeană de 3 milioane euro pentru un nou Parc Industrial @ Cererea de finanțare a fost respinsă deoarece nu a fost completată correct, iar Niță a contestat actul administrativ prin care i-a fost refuzat proiectul european

Primăria Miroslava nu este în stare să obțină fonduri europene și dacă ”edilul” nu ar fi îndatorat comuna prin credite bancare și nu ar fi primit finanțări de la stat dirijate politic acum Dan Niță nu ar mai avea cu ce să se laude.

După ce a eșuat în obținerea unei finanțări europene de 3 milioane euro pentru amenajarea unui nou Parc Industrial, primarul Miroslavei a contestat în justiție decizia prin care i  s-a respins proiectul dar a pierdut. Astfel, în luna iulie 2018, comuna Miroslava și SC Miroslava Industrial Parc SRL au solicitat în cadrul Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 2, Prioritatea de investiții, finanțare pentru proiectul „Înființarea unui incubator de afaceri – Miroslava Start-Up”.  În cadrul programului mai sus menționat proiectul a fost depus în cadrul Măsurii 2.1 cea referitoare la „Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”. Prin urmare, Parcul Industrial al lui Niță urma să sprijine firmele nou-înființate. După câteva luni însă, Autoritatatea de Management din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale a anunțat Primăria Miroslava că proiectul a fost respins.

Nu a semnat cine trebuie

Motivul respingerii cererii de finanțare se referă la faptul că declarația de eligibilitate si declarația de angajament nu a fost semnată de directorul firmei Ernst-Peter Șindilă, ci de Dorel Codină, cel care deține în prezent funcția de director al SC Miroslava Industrial Parc SRL. Astfel, în momentul în care a fost depus proiectul, la Registrul Comerțului, pe funcția de director al SC Miroslava Industrial Parc SRL, figura Ernst-Peter Șindilă. Nu pot exista dubii în acest sens, având în vedere că la Iași, Registrul Comerțului este condus de Gina Șindilă soția lui Ernst-Peter {indilă. Conform hotărârilor emise de Consiliul Local Miroslava, Șindilă a devenit director al SC Parc Industrial Miroslava SRL la data de 13 februarie 2018 dar și-a dat demisia 6.06.2018. Aceleași documente arată că Dorel Codină a devenit director al firmei pe 10 octombrie 2018 iar  proiectul a fost depus în luna iulie a aceluiași an.

Instanța: „Firma nu avea director”

Niță a contestat  la Curtea de Apel Iași decizia de respingere a proiectului însă și judecătorii ieșeni au constatat că documentele prin care s-a solicitat finanțarea nu au fost semnate de cine trebuie.

„Astfel că în mod corect, în condițiile în care în cazul de față nici nu fusese desemnat un alt administrator, ci se desemnase ad -hoc o persoană care să semneze actele necesare proiectului , această din urmă persoană, neavând calitatea de reprezentant legal al societății partenere, nu putea în mod legal să ateste imprejurările expuse sau să-și asume obligatiile prevăzute în aceste declarații. Față de cele expuse, instanța constată că in mod legal a fost emis un rezultat negativ cu privire la verificarea conformității si eligibilității cererii de finantare si, pe cale de consecință si respingerea plângerii prealabile formulată cu privire la acest rezultateste o măsură legală si temeinică”, au arătat judecătorii.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here