Miliția stalinistă. Polițist, hărțuit  pentru că a amendat fiul unui ofițer DGA

Magistrații Judecătoriei Iași au motivat zilele trecute decizia prin care l-au obligat pe Radu Țibulcă să-l despăgubească pe polițistul Marius Cojan de la Secția II Poliție @ Pentru că a ”îndrăznit” să-l amendeze pe Radu Țibulcă, Marius Cojan a fost hărțuit atât de Cătălin Țibulcă, ofițer DGA, cât și de fiul acestuia @ Cei doi au depus împotriva polițistului o plângere penală și o reclamație administrativă @ În final, s-a constatat că Marius Cojan și-a făcut doar datoria, iar reclamațiile au fost nefondate @ IPJ Iași a fost complicele acestei mârșăvii

Polițistul Marius Cojan de la Secția II Poliție a fost victima unor abuzuri doar pentru că a îndrăznit să-l amendeze pe Radu Țibulcă, fiul comisarului DGA Cătălin Țibulcă, motiv pentru care este îndreptățit să primească despăgubiri. Aceasta este concluzia la care au ajuns zilele trecute magistrații Judecătoriei Iași care au motivat sentința prin care l-au obligat pe Radu Țibulcă să-i plătească daune morale și materiale lui Marius Cojan.

Reamintim că după ce l-a amendat pe Radu Țibulcă, Marius Cojan s-a ales cu o reclamație disciplinară la IPJ din partea lui Cătălin Țibulcă și cu o plângere penală din partea fiului acestuia. În plus,  Radu Țibulcă a postat pe Facebook  un filmuleț în care îl batjocorea pe Marius Cojan.

”Instanța constată că cererea reclamantului este fondată, fapta pârâtului de a formula plângere penală împotriva reclamantului, sesizând săvârșirea de către reclamant a unor infracțiuni a căror existență nu s-a dovedit, de a posta în spațiul public acel filmuleț în care parodiază persoana reclamantului, au adus reclamantului un prejudiciu moral care trebuie reparat”, se arată în sentința judecătorilor.

Hărțuit la comanda ofițerului DGA

Sentința conține suficiente dovezi care arată că în spatele acțiunilor de hărțuire îndreptate împotriva lui Marius Cojan s-a aflat Cătălin Țibulcă. Astfel, după cum spuneam mai sus, împotriva lui Marius Cojan, Cătălin Țibulcă a depus o sesizare disciplinară, iar Radu Țibulcă a depus o plângere penală. Ori, judecătorii au constatat că și în spatele plângerii penale s-a aflat tot Cătălin Țibulcă. Astfel, procurorii au constatat că polițistul este nevinovat și că și-a făcut doar datoria. După ce i s-a comunicat soluția procurorului și Marius Cojan a depus la rândul său împotriva lui Radu Țibulcă o plângere pentru săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, dar acesta a fost găsit la rândul său nevinovat, după ce s-a constatat că este posibil să fi fost influențat de unul dintre părinți atunci când a depus sesizarea penală împotriva polițistului.

„Cu privire la infracțiunea de inducere în eroare a organelor judiciare, arată că la ordonanța de renunțare la urmărirea penală din 19.12.2017 s-a reținut că sesizarea nu a fost depusă neapărat în dorința de a se efectua cercetări față de reclamant, fiind posibilă influențarea pârâtului de către unul dintre părinți. De asemenea, s-a formulat o plângere depusă la IPJ Iași de către tatăl pârâtului, Țibulcă Gheorghe Cătălin prin care solicita cercetarea și sancționarea reclamantului, pretinzându-se că ar fi procedat abuziv în momentul opririi în trafic a fiului său, iar în urma acestei plângeri s-a deschis procedura de cercetare disciplinară împotriva sa, motiv pentru care arată reclamantul că nu a putut participa la concursuri și urmări promovarea, acestea fiind interdicțiile legale specifice”, au mai constat judecătorii ieșeni.

Polițistul, amenințat direct de comisarul Țibulcă

Marius Cojan a arătat în fața judecătorilor ieșeni că a fost amenințat inclusiv de comisarul Cătălin Țibulcă în secția de Poliție după ce l-a amendat pe Radu Țibulcă.

”Arată reclamantul că urmare constatării contravențiilor a procedat la aplicarea amenzii contravenționale minime, împrejurare în urma căreia au început mai multe probleme, în sensul ca tatăl pârâtului Țibulcă Radu a venit la secția de politie de care aparține și a insinuat că a îndrăznit să aplice o amendă fiului său, iar ulterior sancționării pârâtul a realizat, cu rea credință, mai multe sesizări”, au mai arătat  magistrații ieșeni.

Radu Țibulcă a fost obligat să-i plătească lui Marius Cojan daune materiale de 500 lei și daune morale în valoare de 2.000 lei.

IPJ Iași, complicele unei mârșăvii

Inspectoratul Județean de Poliție Iași a fost de partea lui Cătălin Țibulcă în această acțiune de hărțuire a lui Marius Cojan. Astfel, după sesizarea disciplinară făcută de Cătălin Țibulcă, Marius Cojan a fost chemat la IPJ de 12 ori. Conștienți de faptul că nu aveau motive să-l sancționeze pe Marius Cojan, șefii IPJ i-au aplicat o lecție pentru că a îndrăznit să-l amendeze pe Radu Țibulcă. În plus, aceștia au lungit ancheta astfel încât să acopere și abuzul lui Cătălin Țibulcă. Au întins ancheta astfel încât să invoce ”prescripția răspunderii disciplinare” în cazul lui Marius Cojan. Au făcut asta pentru ca Marius Cojan să nu obțină verdictul de nevinovat, situație care ar fi dovedit abuzul clar din partea lui Cătălin Țibulcă. De ce s-a aflat IPJ Iași de partea lui Țibulcă? Deoarece, ca și în prezent, în perioada respectivă IPJ Iași era condus de Costel Gîtlan, prietenul cel mai bun al lui Cătălin Țibulcă.

Ziarul de Iași a arătat recent că, în anul 2003, Țibulcă și Gîtlan s-au îmbătat și au bătut un student în zona Ciric. Cei doi au fost sancționați disciplinar la vremea respectivă după care au fost promovați pe funcțiile în care sunt și astăzi. Asta-i Poliția Română!

Oprit în Copou

Reamintim că întreg calvarul prin care a trecut Marius Cojan i s-a tras de la faptul că la data de 20.03.2015, fiind de serviciu, l-a oprit în trafic pe Radu Țibulcă deoarece avea un far defect. După ce a fost oprit, Radu Țibulcă a început să facă scandal, arătând că tatăl său este comisar la DGA.

Marius Cojan l-a amendat pe Radu Țibulcă cu 6 puncte penalizare și 420 lei amenda, pentru că nu avea asupra sa certificatul de înmatriculare. Pentru că nu avea semn de începător, iar un far al mașinii nu se aprindea, Radu Țibulcă a primit avertisment.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here