Marius Ostaficiuc, tînăra mizerie pesedistă de Bahlui

despre coada de cîine din care nu mai faci sită de mătase

 

După cum am mai scris și altădată, pe Marius Ostaficiuc, șeful pesediștilor din capitala Moldovei, îl țin minte din vremurile în care Iașul era la picioarele vătafului Solcanu. La conferințele de presă ale baronului FSN / FDSN / PDSR / PSD apăruse, la un moment dat, o arătanie care, după uitătură , părea ieșită din ” Familia Adams „. Băietanul cu pricina se ocupa de apa minerală și cafelele ziariștilor, iar eu, fiind oleacă mai simțitor de felul meu, aveam oarece rezerve să beau din paharul ori ceașca aduse de bizara apariție bipedă.

În fine, dacă marele șef pesedist de azi vrea alte referințe, să zicem că flăcăul solcănist nu părea ieșit din ” Familia Adams ” , ci din scrierile lui Dickens. Oricum, acest tip de nuanțe nu l-a împiedicat pe micul chelner de partid să ajungă, pîș-pîș, om de încredere al următorului șef pesedist, inculpatul condamnat Gheorghe Nichita. Cu toate avantajele aferente, materiale și politice.

La un moment dat, cînd DNA a yînceput să bîntuie prin birourile unde ex-chelnerul de partid fusese plantat de PSD, Ostaficiuc a șters-o repejor în America, cu tot cu familion. Chipurile fără nici o legătură cu mirosul de cătușe care se cam apropiase de el. Doar orice romîn mai pleacă, din cînd în cînd, pînă peste ocean, cu cățel, purcel și nevastă, ca să mai vadă cum stau treburile pe-acolo.

Fiind el un pesedist curat, ca argintul strecurat, Ostaficiuc s-a întors din America mai curat, mai uscat, fără teamă de păcat. Sau ca o nouă dovadă că DNA e o chestie de tot cîrnatul. Ideea e că, de atunci, junele pesedist a progresat continuu, pe toate planurile : averea vizibilă i s-a tot mărit, la fel și influența în ograda pesediștilor ieșeni.

Nici averea invizibilă nu i-a scăzut, dacă ați avut cumva vreo îngrijorare în privința asta. Iar dacă mai aveați vreo îndoială, o recentă grenadă de presă a confirmat că Fîstîciuc, cum l-au botezat unii răuvoitori, nu e deloc de plîns. E drept, grenada în cauză, pusă pe masă de gazeta cuplului-guru Hrițac – Lăzescu, era din categoria ” arătatul pisicii ” , fiind plantată, în două episoade, la rubrica de zvonuri a publicației cu morgă de lider local.

Zvonuri, dar împănate cu date exacte dintr-un document. Mai precis, un contract prin care părinții pesedistului-șef Ostaficiuc, niște simpli pensionari, ar fi intrat în posesia unui apartament dintr-o zonă foarte bună a Iașului. Iar firma de la care fericiții părinți preluau apartamentul îl are în spate taman pe omul care controlează principala trompetă mediatică a primarului Chirica. Trompetă de presă unde șeful municipal pesedist, e de mulți ani, om de casă.

Schema poveștii e simplă : omul din spatele gazetei chiriciste a pus mîna, prin manevre cu iz penal, pe un teren tare bun al primăriei ieșene. Apoi a început pe acel teren construcția controversată a unui bloc de apartamente. Pesedistul Ostaficiuc a fost , la fel ca în multe cazuri, cureaua de transmisie și de lobby dintre afacerea imobiliară a omului cu gazetă și primarul Chirica & gașca votătoare din Consiliul Local.

E clar, deci, că apartamentul luat de părinții lui Ostaficiuc în blocul cu pricina n-are nici o legătură cu fiul lor, nu e șpagă mascată pentru pesedistul-șef, ci doar rodul economiilor de-o viață ale unor pensionari modești și cumpătați. La fel ca grămada de euro donată de mama primarului Chirica bebelușului primarial, pentru ca junele propitar să-și facă o vilă în centrul orașului. DNA poate deci sta fără grijă, au fost dăcît niște zvonuri mizerabile în presă, avîndu-i în spate pe șefii Ocultei Mondiale : Soros, Putin și Frăția Tunelelor dîn Carpați. Apropo : tov. Ostaficiuc, văd că ai tăcut mîlc pe tema asta. Cînd dai în judecată gazeta lui Hrițac, fiindcă ți-a pătat onoarea de famelist & pesedist onorabel ? Doar gazeta ta preferată, aia cu bloc de lux, a pierdut un proces cu ex-ministrul Adomniței tot din cauza unui text de la rubrica de zvonuri.

Desigur, nici votul recent al pesediștilor din Consiliul Local , în favoarea proiectelor dubioase ale primarului Chirica, nu e un nou episod dintr-o cîrdășie jegoasă, împotriva ieșenilor, ci doar grijă pentru comunitate. Iar rățoiala lui Ostaficiuc către subalternii lui pesediști și trădători nu e teatru ieftin, de bîlci pentru proști, ci fermitate plină de principii.

Iar pentru ca jegul cu cravată să fie complet, rățoiala lui Ostaficiuc a fost publicată, imediat, taman de gazeta chiricistă nr 1, cea cu șef posesor de bloc în care ar avea apartament părinții pensionari ai lui Ostaficiuc. Marele pesedist și-a recitat poezia pe Facebook la 23.20, gazeta a preluat-o rapid, cu poză mare și titlu furtunos, la 23.40. Ceas. Zeiss. Elveția, frate. Noaptea, ca hotentoții.

E clar că șefii pesediști de la București sînt niște papagali cleioși din specia Ciolacu, tolerînd mizeria asta veche din propria ogradă. Altfel gașca chiricistă din Consiliul Local era demult dată afară din partid, pierzînd locurile de consilieri și beneficiile grase aferente. Dar naiba știe ce contracte babane cu primăria lui Chirica or fi avînd unii șefi naționali din fostul partid al actualului liberal. Sau ce părinți pensionari de-ai lor s-or fi trezit că le-a crescut în sufragerie un apartament de lux, ca în cazul pesedistului-șef ieșean. Care dădea ieri și lecții, luînd presa la rost : ” Ce-ați făcut în afară să scrieți articole ? „.

Băăi, electrician nul de fază mică, poate la școala profesională de volți cu căldarea nu ți-au spus, că aveau grijă să te învețe să nu bagi dejtele în priză : asta face presa scrisă, pesedistu’ pendulii – scrie articole. Nu face blocuri de lux dubioase unde să se trezească proprietari alde maica-ta și taică-tu, tupeistule nesimțit …

Că alde Ostaficiuc & Co își bat joc de alegătorii lor, făcînd blaturi jegoase, la vedere, cu adversarul politic nr 1, asta e, în primul rînd, problema prostimii pesediste, care votează asemenea mizerii politice. Că acești șmenari își măresc averea în mod  dubios, prin manevre cusute cu sfoară albă, asta ar trebui să fie problema DNA. Aloo, herr Iohanis, cum era cu pesediștii ăia hoți ? Cum rămîne cu marele DNA, reformat de eroina Kovesi ? Ori e în regulâ, dacă sînt pesediști care fac blaturi cu neo-liberalul Chirica ?

Stimați pensionari ieșeni, stați liniștiți la locurili voastri, nu vă temeți, de apărarea Ardealului se ocupă Iohanis și liberalii, deci puteți vota fără grijă cu PSD. Nici nu știți cum vă crește pe balcon un apartament de lux, ca părinților pesedistului-șef Ostaficiuc.

În rest, rămîne cum am stabilit : presa scrie dăcît articole, dujmănoase și zvonistice, pesediștii șmenari fac avere, DNA putrezește pe salarii babane, prostimea pesedistă votează ostaficiuci. Din ăia care au scos degetele din priză și acum cotrobăie prin buzunare și conturi. Cu trei trandafiri maro la rever.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here