LOGICĂ. Fostul deputat de Galaţi, Mihail Boldea, acuzat de înşelăciune, vrea să fie liber, pentru că închis creează „pagube statului român”

Astăzi s-a desfăşurat un nou termen al procesului în care fostul deputat de Galaţi, Mihail Boldea, este acuzat de constituire a unui grup organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
 

Prezent la proces, Boldea a cerut înlocuirea arestării preventive susţinând că  fiind închis de peste un an, crează pagube statului. “Creez pagube statului român dacă stau închis. Nu există probe care să confirme faptul că dacă aş fi lăsat liber aş reprezenta un pericol pentru alţii. Cer să fiu cercetat în stare de libertate. Cazul meu este singurul de durată aşa lungă în arest preventiv”, s-a plâns Boldea în timpul procesului. Potrivit procurorului DIICOT, înainte de a fi arestat, Boldea ar fi încercat să influenţeze declaraţiile tuturor persoanelor audiate. “A efectuat toate demersurile necesare pentru a se sustrage urmăririi penale. Lăsarea în libertate ar produce o puternică dezordine publică”, a afirmat procurorul DIICOT.

 

O “plângere” a venit şi din partea altui acuzat nemulţumit de condiţiile în care este adus de fiecare dată la proces: “Mă duce cu duba, mă bagă la sechestraţi. Am deranjat pe cineva? Pe cine dracu’?”

 

Fostul deputat de Galaţi a fost trimis în judecată de DIICOT Galaţi, fiind acuzat că a constituit o reţea specializată în fraude imobiliare de aproximativ un milion de euro.

Alte 18 persoane racolate de Boldea au fost trimise în judecată pentru că ar fi obţinut

ilegal diferite imobile din municipiul Galaţi. Boldea mai este acuzat, alături de fratele său, Valentin Boldea de evaziune fiscală şi înşelăciune a cărui prejudiciu se ridică la 450.000 de euro.

 

Un nou termen al procesului a fost stabilit pentru data de 3 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here