Laurenţiu Neghină, fostul primar al Oneştiului, în vizorul ANI pentru conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Oneşti în vederea cercetării fostului primar al municipiului Oneşti Laurenţiu Neghină, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, după ce a semnat contracte cu o firmă unde avea calitatea de asociat.

 

Laurenţiu Neghină şi-a pierdut mandatul de primar în anul 2015, după ce a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare în dosarul ‘Corupţie la Bacalaureat’, prin care s-a dovedit că îşi obţinuse diploma de finalizare a studiilor liceale ca urmare a mitei acordate unor angajaţi ai Liceului Teoretic din Podu Turcului, transmite Radio Iași.

 

Potrivit unui comunicat al ANI, Laurenţiu Neghină a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în perioada 4 octombrie 2012 – 28 august 2013, în exercitarea atribuţiilor de primar, a semnat mai multe acte administrative în vederea efectuării de achiziţii directe a unor produse de la SC Aquila – Fashion SRL (societate comercială la care deţine, împreună cu mama sa, calitatea de asociat). În baza acestor acte, SC Aquila – Fashion SRL a încasat suma totală de 18.903 lei.

 

De asemenea, în perioada exercitării mandatului de primar, Laurenţiu Neghină a semnat şi a aprobat documentele premergătoare procedurii de numire în funcţie şi, ulterior, a emis dispoziţia de numire pentru Ionuş Tenie în funcţia de administrator public al municipiului Oneşti, judeţul Bacău.

 

În acest demers, Laurenţiu Neghină a facilitat realizarea de foloase patrimoniale pentru Ionuţ Tenie, persoană cu care fostul primar a fost asociat, în perioada 15 mai 2012 – 15 februarie 2013, în cadrul SC Connect Center SRL.

 

 

(Sursa: radioiasi.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here