Intoxicaţi cu carne de raţă: 2 cazuri de botulism la Iaşi [VIDEO]

Ambele cazuri, mamă şi fiu sunt în stare gravă.

 

Mama şi fiu băgaţi în spital de carnea de raţă. Cei doi au fost diagnosticaţi cu botulism. Se pare că toxina s-a dezvoltat în carnea păstrată la borcan o perioadă mai lungă, iar apoi a fost consumată. Medicii spun că starea color doi este gravă, ei fiind internaţi la terapie intensivă.

 

Botulismul este o boală rară şi gravă care se transmite prin toxina ce se dezvoltă în alimentele conservate. Cei doi pacienţi care sunt acum trataţi de botulism au mâncat carne de raţă, menţinută în untura pe perioada iernii. Doctorii spun că aşa s-a dezvoltat toxina nocivă, care de obicei era întâlnită la peste.

 

În stare mai gravă este femeia în vârstă de 70 de ani care are nevoie de respiraţie artificială la terapie intensivă. De la începutul anului, la Iaşi, s-au descoperit trei cazuri de botulism. Primele semne ale acestei boli impun prezentarea de urgenţă la medic.

 

Cele mai periculoase alimente pot fi cele consumate din conservă. Primele semne ale bolii se pot sesiza la 12 ore de la consum. Botulismul netratat poate să ducă la paralizie.

 

{flvremote}http://www.iasitvlife.ro/data/_stiri_video/2013/05_mai/29/intoxicati cu carne de rata_D.flv
{/flvremote}

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here