Începe judecata celui mai mare dosar de corupție din Pașcani. În capul listei acuzaților: primarul Dumitru Pantazi

Primarul din Pașcani, Dumitru Pantazi, a fost nevoit să-și anuleze audiențele de mâine. Motivul:  trebuie să fie prezent la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde începe judecarea pe fond a  dosarului „AgroComplex” intentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

 

 Procesul va începe la ora 12.00, iar la el au fost citate 32 de persoane. Este vorba despre consilierii locali din mandatul 2007, fostul primar Neculai Rățoi și actualul primar Dumitru Pantazi, secretarul suspendat al UAT Pașcani, Mircea Zuzan, câțiva funcționari publici și angajați ai AgroComplex Lunca Pașcani.

 

Procurorii DNA îi acuză pe aceștia că în perioada 2007-2010 au întreprins acțiuni și inacțiuni prin care au fraudat bugetul local cu suma de 2.045.000 lei. Mai exact, în anul 2007 Consiliul Local a adoptat o hotărâre prin care se radiau datoriile de aproximativ 1.000.000 de lei pe care societatea AgroComplex Lunca Pașcani le avea la bugetul local. Acestea proveneau din neplata chiriei și din penalitățile de 5 % pe zi calculate pentru sumele restante.

 

Hotărârea a fost atacată de prefectul județului Iași în instanță deoarece a fost considerată ca fiind adoptată ilegal, iar efectele ei trebuiau să fie suspendate până la pronunțarea instanței. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar banii datorați nu au mai putut fi recuperați pe cale legală deoarece dreptul la acțiune fusese prescris.

 

Citește și Falsurile grosolane ale lui Pantazi în Republica Pașcani: la încasat – înainte, la plătit – înapoi

 

În 2010, atunci când termenul de prescripție a recuperării acestor bani s-a împlinit, suma pe care AgroComplex Lunca Pașcani o datora la bugetul local era de 2.045.000 de lei.

 

(Sursa: NewsPascani.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here