Iaşul va găzdui conferinţa pacienţilor cu boala Parkinson

Asociația de luptă împotriva bolii Parkinson și compania de comunicare medicală Houston NPA organizează, cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T.Popa” Iași, cea de-a treia ediție a conferinței „Abordarea integrată a bolii Parkinson în echipa medic-pacient-farmacist”.

Manifestarea va avea loc la Iași, în amfiteatrul Institutului de Medicină Legală, în perioada 4-5 iulie 2013. Evenimentul interdisciplinar se adresează: pacienților și însoțitorilor acestora, medicilor cu specialitatea neurologie, medicina de familie, recuperare medicală, nutriție, kinetoterapie, psihologie, urologie, geriatrie, farmaciștilor, asistenților medicali și de farmacie.

Printre temele ce urmează să fie abordate în cadrul conferinței se află: diagnosticul bolii Parkinson, principii de recuperare neurologică ale pacientului cu boala Parkinson, efecte adverse ale medicamentelor antiparkinsoniene, nutriţia în boala Parkinson, depresia și anxietatea în boala Parkinson, îmbătrânirea activă în boala Parkinson, managementul durerii la pacientul cu boala Parkinson, stimularea cerebrală profundă, reeducarea limbajului și a funcţiilor cognitive la persoanele cu boala Parkinson, terapia ocupaţională-soluţii pentru păstrarea vieţii independente în lupta cu boala Parkinson.

Coordonatorul știinţific al manifestării este Prof. Dr. Cristian Dinu Popescu, șeful Secției de Neurologie a Spitalului Clinic de Recuperare din Iași Printre lectorii care au confirmat deja participarea se află: conf. dr. Aurora Constantinescu, conf. dr. Gabriela Raveica, șef lucrări dr. Diana Hodorog, șef lucrări dr. Raluca Maria Popescu, asist. univ. dr. Bogdan Ignat, dr. Doru Baltag, dr. Dan Fărcaș, psiholog Irina Păvăluc, psiholog Luminița Măriuță, ktp. Elena Nechifor, ktp. Radu Anania, ktp. Ionuț Dimitriu, Ionuț Tudorancea, Mihai Vleju, Dan Răican..

Taxele de participare la eveniment variază astfel: 30 lei pentru membrii Asociației de luptă împotriva bolii Parkinson, 50 lei pentru pacienți non-membri ai asociației, însoțitori, asistenți medicali și de farmacie, 100 lei pentru medici și farmaciști.

Pentru pacienți și însoțitori, taxa cuprinde accesul la lucrări, pauzele de cafea, cina festivă, un volum din cartea „Sfaturi de zi cu zi în boala Parkinson” (Dan Răican, dr. Dan Fărcaș). Detalii și înscriere: costina.turlea@houston.ro, evenimente@houston.ro,  0735.181.618, www.houston.ro

Pentru medici, farmaciști, asistenții medicali și de farmacie, taxa cuprinde: accesul la lucrări, diploma și creditele EMC/EFC, pauzele de cafea, cina festivă, un volum din cartea „Sfaturi de zi cu zi în boala Parkinson” (Dan Răican, dr. Dan Fărcaș). Detalii și înscriere: silvia.dumitrascu@houston.ro, evenimente@houston.ro, 0756. 03.03.16, www.houston.ro.

 

{gallery}/galerie/iunie/articole/parkinson{/gallery}

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here