Gigi Becali, RESPINS DE JUDECĂTORI. El a cerut un regim de detenţie mai relaxat

Judecătorii au respins cerea lui Gigi Becali de a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea în regim de detenţie deschis. Potrivit România TV, în motivarea judecătorilor se spune că patronul Stelei nu poate munci fără pază.

 

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5 s-au pronunţat marţi cu privire la cererea lui Gigi Becali de ispăşire a pedepsei în regim de detenţie deschis, respingând însă solicitarea patronului Stelei.

 

„În baza art. 25 alin. 6 din Legea nr. 275/2006 respinge contestaţia formulată de condamnatul Becali George împotriva încheierii nr. 532/07.06.2013 a judecătorului delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate la Penitenciarul Rahova, ca neîntemeiată. În baza art. 192 alin. 2 C.p.p. obligă condamnatul la 50 lei cheltuieli judiciare către stat”, se arată în comunicatul judecătorilor, adăugându-se faptul că sentinţa este definitivă.

 

În aceeaşi şedinţă, magistraţii au respins „contestaţia formulată de condamnatul Cioflina Dumitru împotriva încheierii nr. 534/07.06.2013 a judecătorului delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate la Penitenciarul Rahova, ca neîntemeiată”.

 

Gigi Becali ceruse magistraţilor un regim de detenţie mai relaxat, care să îi permită să iasă din celulă opt ore pe zi şi să poată merge la lucru. El le-a explicat judecătorilor că ar fi mult mai util societăţii dacă ar avea regim deschis în penitenciar. „Şi pentru societate e mai bine să fiu la deschis! O să pot avea telefon mobil personal. Dacă am mobil, eu fac spital, fac azil! Dacă nu am telefon mobil, nu pot să fac! Cum să fac, că am jumătate de ora şi vorbesc cu nevasta”, le-a spus Gigi Becali judecătorilor.

 

El le-a mai spus magistraţilor şi că suferă când este în dubă, în drum spre instanţă, pentru că vede oameni liberi pe stradă.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale. Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Aceştia au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.

În 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare şi în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

(Sursa: rtv.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here