Gigi Becali aşteaptă o nouă sentinţă. Parteneri de bară îi sunt Victor Piţurcă şi Teia Sponte

Gigi Becali, Victor Piţurcă, antrenorul echipei naţionale de fotbal, şi Teia Sponte, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Steaua, sunt citaţi, în această dimineaţă, la instanţa supremă, unde se judecă recursul în dosarul „Valiza”, în care sunt acuzaţi, de fapte de corupţie.

 

Completul de cinci judecători de la instanţa supremă continuă, astăzi, analiza dosarului „Valiza”, aflat în faza de recurs, după ce procurorii anticorupţie au atacat decizia de achitare a lui Gigi Becali, Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă şi Radu Gheorghe Marino.

 

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va fi adus şi finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, care se află în penitenciar, după ce a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării.

La sediul ICCJ a ajuns şi managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, dar acest nu are nicio calitate în dosarul „Valiza”, anunţă MEDIAFAX.

 

 

Foto: Teia Sponte

 

Avocatul lui Gigi Becali, Bogdan Vlad, a declarat, la intrarea în sediul instanţei supreme, că se aşteaptă ca instanţa să respingă recursul procurorilor în dosarul „Valiza”.

Întrebat dacă este posibil ca instanţa să dispună o condamnare la închisoare cu executare, avocatul a spus că dacă au fost două răsturnări de situaţii în celelalte dosare, nu înseamnă că trebuie să existe şi a treia. Ela precizat că în dosarul „Valiza”, Becali nu are cum să primească o condamnare la închisoare cu executare, întrucât s-au aplicat circumstanţe atenuante în celelalte dosare şi s-a coborât sub minumum special de pedeapsă.

Gigi Becali ar urma să dea declaraţii în faţa instanţei, aşa cum le-a spus acesta judecătorilor la termenul din 22 aprilie. Becali spunea atunci, la ieşirea din sala de judecată, că ar fi vrut să le prezinte judecătorilor tabloul ultimilor 12-13 ani din fotbalul românesc şi să le solicite ridicarea sechestrului instituit pe cei 1,7 milioane de euro.

 

În decembrie 2008, Gigi Becali a fost trimis în judecată în dosarul „Valiza” de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Victor Piţurcă a fost trimis în judecată pentru favorizarea infractorului, fostul vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului Steaua, Teia Sponte, pentru complicitate la dare de mită, iar Alina Ciul, unul dintre avocaţii lui Becali, şi Radu Marino au fost acuzaţi de favorizarea infractorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

Foto: Victor Piturca

 

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 11 mai 2006, finanţatorul FC Steaua ar fi promis fiecărui jucător al clubului „Gloria 1922 Bistriţa” sume de bani cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro pentru ca aceştia să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu prevăzute în contractele de muncă, Regulamentul intern al clubului şi în Regulamentul Federaţiei Române de Fotbal. Concret, fotbaliştilor de la Bistriţa li se cerea să-şi apere corect şansele şi să obţină un rezultat favorabil în meciul cu Rapid Bucureşti din 12 mai 2006, aminteşte MEDIAFAX.

Doi ani mai târziu, în perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucătorilor de la „Universitatea Cluj” aflaţi pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a Campionatului Naţional de Fotbal – Liga I – aproximativ 100.000 de euro pentru fiecare -, aceştia urmând, la fel ca în cazul precedent, să îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu, să-şi apere corect şansele şi să câştige meciul cu „CFR 1907 Cluj”, preciza DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here