MINCINOASA. Avem evidența votului electronic. Iulia Scântei a votat împotriva PNL

@Iulia Scântei, senator PNL, a reacționat virulent acuzând presa centrală de ”fake news” după ce au apărut informațiile potrivit cărora aceasta a fost singurul liberal care a votat în Senat împotriva Guvernului Orban

@ La solicitarea 7 Iași, Biroul de presă al Senatului a pus la dispoziție evidența votului electronic care arată cum a votat fiecare senator în parte

@Iulia Scântei a mințit: a votat cot la cot cu PSD împotriva PNL și a Guvernului Orban

Potrivit informațiilor comunicate de Biroul de Relații Publice a Senatului, senatorul PNL de Iași, Iulia Scântei, a votat împreună cu PSD împotriva Guvernului Orban. Biroul de Relații Publice a transmis publicației 7 Iași structura votului pe proiectul de lege privind respingerea OUG 1/2020 precum si extrasul din softul sistemului electronic de vot de unde reiese cum a votat fiecare senator in parte. Potrivit acestor documente, Iulia Scântei a votat cot la cot cu PSD pentru respingerea ordonanței Guvernului Orban, demontând astfel minciuna lansată de senatorul PNL – https://www.senat.ro/VoturiPlenDetaliu.aspx?AppID=4ea463e2-a1a8-4b96-bbc3-25d8d0d912e1 . G4Media anunțase imdeiat după votul exprimat luni 10 februarie, că senatorul PNL Iulia Scântei a votat împotriva propriului guvern. După apariția știrii, Iulia Scântei a negat informația susținând că ar fi un fake-news lansat de PSD. Astăzi, Senatul a clarificat situația și a făcut publice documentele care dovedesc că Iulia Scântei a mințit, votul ei din plen fiind unul pro PSD și împotriva PNL.

Urmăriți mai jos evoluția scandalului legat de votul de la Senat

UPDATE: Iulia Scantei neaga acuzatiile G4Media conform carora a votat impotriva Guvernului Orban

Iulia Scântei (PNL) a revenit cu următoarele precizări pe Facebook: Am votat ÎMPOTRIVA Raportului PSDist privind admiterea Legii de respingere a OUG nr. 1/2020 (ordonanță promovată de Guvernul Ludovic Orban) – vot electronic înregistrat. Am votat ÎMPOTRIVA Legii PSDiste de respingere OUG nr. 1/2020 – vot electronic neînregistrat. Din pacate din vacarmul sedintei de plen de azi, s-a reținut doar acest fake-news cu atât mai grosolan cu cât a urmarit asocierea imaginii mele cu cea a senatorului populist si PSDIst Daniel Zamfir ori cu cea a infractorului PSD Darius Vâlcov. Sunt de notorietate toate luarile mele de pozitie atat in comisii, cat si in plen si mai cu seama prin redactarea sesizarilor de neconstitutionalitate promovate împotriva proiectelor populiste si neconstitutionale initiate de acestia si de PSD.

Știrea inițială: Majoritatea PSD din Senat a adoptat luni proiectul de lege pentru respingerea OUG 1/2020, ordonanța de urgență prin care Guvernul Orban 1 a anulat majoritatea efectelor nocive pentru economie ale celebrei OUG 114/2018, numită de Liviu Dragnea, Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici ”ordonanța lăcomiei”.

62 de senatori au votat pentru respingerea OUG emisă de guvernul Orban (59 de la PSD, unul de la PNL – Laura Scântei, și 2 neafiliați). Împotriva respingerii au votat 42 de senatori (de la PNL, USR și UDMR).

Miercurea trecută, Comisia economică (președinte Viorel Arcaș) și Comisia de buget (președinte Daniel Zamfir) din Senat adoptaseră miercuri Raportul comun de admitere a proiectului de lege pentru respingerea OUG 1/2020, trimis către plenul Senatului. Camera Deputaților este camera decizională.

Context. Ordonanța de urgență 1 a fost publicată joi, 9 ianuarie, în Monitorul Oficial, fiind adoptată de guvern pe 6 ianuarie. Printre prevederile din OUG se numără eliminarea taxei pe active bancare și a taxei de 2% pentru companiile din sectorul energetic, obligația de majorare suplimentară a capitalului fondurilor de pensii, înghețarea punctului de amendă la 145 de lei.

În plus, OUG adoptată de guvernul Orban a introdus și alte măsuri: încetarea detașărilor de la stat a mii de angajați din mediul privat, înghețarea indemnizațiilor pentru demnitari, înghețarea unor sporuri și suspendarea plății pensiilor speciale pentru aleșii locali.

Rareș NEAMȚU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here