Fiul ministrului Muncii a fost trimis în judecată pentru un tun de un milion de euro

Fostul director al Registrului Auto Român Ovidiu Crăpătureanu şi directorul tehnic Flavius Câmpeanu au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar legat de cumpărarea unui teren supraevaluat, paguba fiind estimată la un milion de euro.

Direcţia Naţională Anticorupţie a precizat, într-un comunicat, că fostul director general Crăpătureanu a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, iar directorul tehnic Flavius Câmpeanu, fiul ministrului Muncii Mariana Câmpeanu, pentru complicitate la această infracţiune.

Mariana Câmpeanu a precizat că este convinsă că fiul său este nevinovat: „Am luat notă de comunicatul DNA privind trimiterea în judecată a conducerii RAR, decizie pe care nu o comentez. Sunt întru totul convinsă de nevinovăţia fiului meiu, Flavius Câmpeanu, nevinovăţie ce va fi dovedită în instanţă”.

 

Foto: Flavius Câmpeanu

Potrivit rechizitoriului, în perioada 3 iunie – 16 septembrie 2008, Crăpătureanu şi Câmpeanu, sub pretextul construirii unui poligon de încercări autovehicule, au făcut demersuri pentru cumpărarea unui teren de 536.140 mp, situat în extravilanul comunei Roata de Jos, judeţul Giurgiu, la un preţ mult mai mare decât valoarea sa de piaţă. Procurorii au calculat că prejudiciul produs RAR de cei doi este de 1,076 milione de euro, pentru că tranzacţia s-a făcut la preţul de 1,179 milioane de euro, dar valoarea de piaţă a terenului ar fi fost, de fapt, de puţin peste 100.000 de euro.

Procurorii susţin că memoriul tehnic de realizare a poligonului, semnatd e Flavius Câmpeanu, a fost întocmit nedocumentat şi nerealist din punctul de vedere al costurilor de amenajare şi dimensiunilor. Anchetatorii susţin că directorul tehnic a modificat de mai multe ori configuraţia terenului necesar amenajării poligonului, pentru a se potrivi cu suprafaţa de teren oferită spre vânzare.

RAR s-a constituit parte civilă în proces, cerând daune de 1,076 milioane de euro. Procurorii au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile ale celor doi directori.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here