Dosar de furt la Primăria Miroslava. Martorii își toarnă șefii

Judecătorii au continuat cu audierea martorilor în dosarul în care Dorin Maftei, directorul Primărie Miroslava este acuzat de furt @ Maftei a furat de la firma Incom SA țeavă în  valoare de 209.805 lei @ Unul din martori a arătat că și primarul Miroslavei Dan Niță s-a numărat printre cei care au supravegheat tăierea țevilor împreună cu Dorin Maftei

Dorin Maftei, director în Primăria Miroslava și unul dintre oamenii de încredere ai primarului Dan Niță, a fost chemat din nou la bară de magistații Judecătoriei Iași, unde este judecat pentru furt. Reamintim pe scurt că Dorin Maftei este  acuzat că, în calitate de director al SC Servicii Publice Miroslava SA a furat țeavă în valoare de 209.805 lei de la firma Incom SA. La ultimul termen de judecată au fost audiați angajați de la firmele private la care Maftei a apelat pentru a tăia și transporta țeava furată. Astfel, unul dintre cei audiați la ultimul termen de judecată este chiar unul dintre martorii cheie din dosar, adică muncitorul care le-a arătat polițiștilor din Miroslava unde se afla depozitată țeava furată precum și locul în care a fost transportată și tăiată.

Au fost la iazul lui Niță?

Locuitorii din Miroslava știu despre faptul că primarul Dan Niță deține prin interpuși un iaz în Valea Ursului. Ori, la ultimul termen de judecată, martorul Ioan Calfa, acum pensioner, a declarat atât la Poliție cât și la Parchet că o bună parte din țeava furată a fost transportată și taiată la un iaz din Miroslava.

„Am dus țeava la un iaz, iar la circa 6 metri de luciul de  apă am tăiat-o. Veneau din când în când două persoane să ne supravegheze la lucru dar nu am reușit să le identific. La Poliție mi-au arătat niște poze cu niște persoane dar nu am reușit să le identific. Am spus doar atât că am mai văzut cele două persoane la primărie”, a spus Ioan Calfa, fost angajat al SC Remat Shultz SRL.

Cele două persoane, doi barbate, veneau cu un vehicul Jeep negru. Alți martori, adică alți muncitori care au participat la transportul și furatul țevilor au spus cine erau cele două persoane care veneau cu Jeep-ul, aceștia indicându-i pe Dorin Maftei și pe primarul Dan Niță. „Timp de trei saptămâni am cărat țeavă, eu eram angajat la firma care transporta țeava respectivă. În aceste trei săptămâni am fost supravegheați de doi oameni care veneau în fiecare zi cu un Jeep negru. Am înțeles că în Jeep era Dan Niță primarul comunei Miroslava”, a spus Petru Onică, un alt muncitor.

Țeavă de 50.000 euro

Țeava în valoare de 209.805 lei aparținea firmei Incom SA care contractase o lucrare de  extindere a rețelei de gaze naturale în comuna Miroslava. Lucrarea fusese contractată de la SC Transgaz SA și prin urmare contractul de exindere a rețelei de gaze nu evea nici o legătură cu Primăria Miroslava. Până la finalizarea lucrărilor, SC Incom SA depozitase țevile, 680 metri liniari de țeavă pe un teren pe care îl deținea în condiții legale. |ntr-o zi, în anul 2012, Dorin Maftei a dat dispoziție muncitorilor din subordine dar și unor muncitori de la niște firme private cu care colabora să  taie și să  transporte țeava. Nu se știe unde au sus întreaga cantitate. O parte a rămas la iaz iar o parte a fost folosită la niște lucrări efectuate prin satele comunei. „Inculpatul  Maftei Dorin, cunoscând existența țevilor depozitate în Valea Ursului, a decis să le însușească  profitând de acțiunile desfășurate de primărie cu ocazia casării bunurilor respective și tăierea și transportarea de fier vechi”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Dorin Maftei are deja o condamnare penală pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost prins băut la volan în anul 2016 și în data de 6.07.2017 a fost condamnat de Judecătoria Iași la o pedeapsă de 9 luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here