Doi români din trei dau şpagă la doctor

Românii sunt nemulţumiţi de sistemul românesc de sănătate, însă apreciază medicii români. Aşa arată barometrul din această lună, realizat de INSCOP, la comanda ziarului „Adevărul“.

Dacă cei mai mulţi români (60%) se declară nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de sistemul de sănătate din România, există un procent de 34,6% care consideră că acesta funcţionează cum trebuie.Participanţii la sondaj au însă o părere foarte bună despre medicii din România: 64% din ei consideră că medicii sunt bine pregătiţi, iar peste 70% spun că au întâlnit medici români care îşi fac datoria cu seriozitate.

Totodată, 73,5% din participanţii la studiu au apreciat că medicii din România sunt prost plătiţi. 58,7% din respondenţi consideră chiar că acesta este principalul motiv pentru care cadrele medicale aleg să plece din România, iar aproape 20% din români cred că medicii pleacă din cauza condiţiilor din spitale, pe care aproape 87% din respondenţi le-au apreciat ca fiind proaste.

44,3% din respondenţi, nemulţumiţi de sistem

Peste 60% din români spun că au dat bani sau cadouri medicilor. Dintre aceştia, 66,6% au ales să recompenseze din propria iniţiativă cadrele medicale, în timp ce 31,4% din cei care au dat şpagă spun că li s-a cerut. Peste 57% dinparticipanţii la studiu consideră că trebuie să dea bani medicului pentru a beneficia de un tratament de calitate, în timp ce 42% din români cred că pot beneficia de un tratament de calitate chiar dacă nu dau bani la medic. Mai mult pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here