DNA a intrat in Primarie! Harabagiu, anchetat pentru luare de mita

Ancheta fierbinte la DNA Iasi. Viceprimarul Gabriel Harabagiu este cercetat intr-un dosar de coruptie pentru luare de mita. Dosarul a fost deschis relativ recent, avand numarul 45/P/2018 si, conform surselor 7Est, ancheta vizeaza si un dezvoltator imobiliar. Conform acelorasi surse, procurorii au prins un fir, care i-a condus la informatia ca viceprimarul ar fi primit mita prin interpusi de la un dezvoltator imobiliar. Cercetarile sunt la debut, pana in prezent fiind audiate doar cateva persoane, iar despre stadiul cercetarilor DNA nu emis un raspuns pana la inchiderea editiei. Chirica si Harabagiu s-au baricadat in birouri, alegand sa nu faca nici un comentariu.

DNA detoneaza Primaria Iasi! Viceprimarul Gabriel Harabagiu ar fi primit prin interpusi mita de la un dezvoltator imobiliar. Acesta este subiectul unui dosar deschis de catre DNA Iasi.

In dosarul 45/P/2018 se efectueaza cercetari ce privesc „savarsirea infractiunilor prevazute de articolul 6 din Legea 78/2000 raportat la articolul 289 Cod Penal”. Legea descrie aceasta infractiune astfel: Fapta functionarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primeste bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori accepta promisiunea unor astfel de foloase, in legatura cu indeplinirea, neindeplinirea, urgentarea ori intarzierea indeplinirii unui act ce intra in indatoririle sale de serviciu sau in legatura cu indeplinirea unui act contrar acestor indatoriri, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica ori de a exercita profesia sau activitatea in executarea careia a savarsit fapta.

Dosarul este instrumentat de catre procurorul Cristina Chiriac, de la DNA Iasi. Acesta este detasat de la Vaslui, unde a avut o ascensiune fulminanta. Aceasta a debutat in magistratura la Parchetul de pe langa Judecatoria Barlad, a facut pasul la Parchetul de pe langa Judecatoria Vaslui, dupa care a fost detasata la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism Vaslui. De aici, a urmat detasare la DNA – Serviciul Teritorial Iasi.

Chirica si Harbagiu, fara comentarii

Marti dimineata, am trimis catre DNA o solicitare oficiala prin care am cerut informatii cu privire la stadiul cercetarilor, faptele si persoanele vizate in dosar. Pana la inchiderea editiei, biroul de comunicare al DNA nu a emis nici un punct de vedere.

La fel am procedat si cu sefii Primariei Iasi, primarul Mihai Chirica si viceprimarul Gabriel Harabagiu, carora le-am solicitat sa-si exprime pozitia prin intermediul Biroului de Presa.

Chrica si Harabagiu au abordat aceeasi strategie de comunicare cand vine vorba de subiecte pe care le considera incomode, preferand sa pastreze tacerea si sa nu faca nici un fel de comentarii.

Sefii municipalitatii au comunicat prin intermediul purtatorului de cuvant ca nu au nici un comentariu de facut.

Autorizatiile milionarilor, in pixul lui Harabagiu. Soacra, jucator imobiliar

Nu iese fum fara foc, iar despre complicitate lui Harabagiu in privinta unor investitii realizate de dezvoltatori imobiliari se tot vorbeste de cand pe mana „vicelui” a incaput Urbanismul, serviciul considerat „cartoful fierbinte” al Primariei Iasi. Din cauza intereselor uriase si a sumelor colosale invartite de  care dezvoltatorii imobiliari, in jurul activitatii de autorizare a constructiilor s-au starnit mereu scandaluri si au existat suspiciuni privind comiterea unor fapte de coruptie.
Intamplator sau nu, de cand Gabriel Harabagiu a ajuns viceprimar si responsabil de Urbanism, viata acestuia si a apropiatilor sai s-a schimbat in bine. Soacra sa, pensionara, a fost beneficiara unei retrocedari scandaloase, terenul restituit fiind mutat de la granita cu Miroslava, pe platoul din Moara de Vant, in proximitatea amplasamentului pe care urmeaza sa fie ridicat Spitalul de Urgenta. Pentru cota parte a celorlalti mostenitori soacra lui Harabagiu a platit zeci de mii de euro, bani pe care un pensionar nu reuseste sa-i puna deoparte.

De remarcat si faptul ca, la preluarea mandatului, Harbagiu purta un costum de cateva sute de lei si un ceas de cativa zeci de lei. Intre timp, pretentiile acestuia au crescut, la fel ca si valoarea costumului sau a ceasului de la mana, pe care un bugetar, fie el si bine platit, nu-l poate sustine din salariu.

Chirica si dezvoltatorii, in spatele usilor inchise

La sfarsitul saptamanii trecute, primarul Mihai Chirica a organizat o intalnire la sediul primariei la care au fost invitati mai multi dezvoltatori imobiliari.

Cu toate ca una dintre temele discutiilor purtate s-a referit la reclamatiile venite din partea cetatenilor, reprezentanti ai acestora si nici mass-media nu s-au numarat printre invitati.

Tudor LEAHU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here