Incredibil! Directorul de la Drumuri amendat pentru rovineta. Juristul Companiei, martor pentru seful sau

Amendat cu 250 lei pentru lipsa rovinetei pe masina personala, Ovidiu Laicu directorul Directiei Regionale de Drumuri a constestat amenda si a castigat procesul datorita juristului Companiei care a depus marturie in favoarea sefului @ Potrivit fisei postului, juristul Constantin Schiopu trebuia sa apere interesele companiei de drumuri

Iti pui mainile in cap cand vezi la ce s-au pretat doi angajati importanti ai statului pentru a vaduvi de 250 lei bugetul companiei la care lucreaza. Pare incredibil, dar Ovidiu Laicu, directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi, sucursala regionala a Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost amendat  cu 250 lei pentru lipsa rovinetei pe masina personala si pentru a scapa de sanctiune a determinat un angajat din subordine sa-i ia apararea in conditiile in care in aceasta situatie salariatul trebuia sa se situeze de partea cealalta. Mai exact, pe data de 11.06.2013, Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi (acum CNAIR) l-a amendat pe Ovidiu Laicu deoarece a fost suprins circuland fara rovineta pe masina personala in localitatea Giurgeni din judetul Ilfov. Surse din interiorul companiei sustin ca Ovidiu Laicu plecase la mare cu familia. Contravaloarea amenzii a fost de 250 lei. La scurt timp dupa ce a primit procesul verbal de contraventie, Ovidiu Laicu l-a contestat la Judecatoria Iasi si a castigat procesul tocmai datoriei marturiei juristului care in loc sa apere interesele companiei i-a luat apararea lui Laicu. Mai exact, in loc sa reprezinte in instanta Directia, Constantin Schiopu a depus marturie in favoarea lui Laicu, astfel incat acesta din urma sa scape de sanctiunea de 250 lei, bani care trebuiau sa intre in bugetul companiei care ii plateste pe amandoi.

Compania nu s-a aparat. Juristul de la drumuri, martor pentru sefu’

Situatia este cu atat mai grava cu cat in acest dosar inregistrat la Judecatoria Iasi cu nr.21046/245/2013, dosar in care Ovidiu Laicu s-a judecat cu CNADNR, compania nu a fost reprezentata de nimeni si nici macar nu a depus intampinare. Mai mult decat atat, dupa ce a depus procesul nici un jurist al companiei nu a formulat recurs.

„Am castigat? Eu aflu de la dumneavoastra ca am castigat. Trebuie sa-mi iau banii ca eu am platit amenda. Am fost amendat de CESTRIN, nu de companie (divizia informatica din CNAIR-nr.)”, a spus Laicu.

Acesta a speculat faptul ca imaginille surprinse de camerele de luat vederi nu sunt clare. Acesta a aratat ca potrivit imaginilor masina care circula fara rovineta avea numarul de inmatriculare IS O9 DDL in timp ce autoturismul sau are numarul de inmatriculare IS 09 DOL. In marturia depusa in fata instantei juristul a spus ca Ovidiu Laicu s-a aflat in Iasi in ziua de 26 mai 2013 cand potrivit CNADNR a circulat fara rovineta prin localitatea Giurgeni din judetul Ilfov.

„Nu prea va aud sunt pe un camp. Aveti totul in dosar, eu nu am ce  sa va mai spun”, a declarat Constantin Schiopu.

Laicu are salariu de 13.000 lei

Potrivit declaratiei de avere Ovidiu Laicu incaseaza de la CNAIR un salariu de circa 13.000 lei pe luna si cu toate  acestea s-a luptat impreuna cu juristul din subordinea sa sa scape de o sanctiune de 250 lei, bani care ar fi intrat tot in contul companiei care il plateste. De asemenea, Schiopu incaseaza de la CNAIR o leafa lunara de circa 4.000 lei fiind platit pentru a apara in litigii interesele companiei.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here