Demențial! Doi procurori prinși la prostituate. Povestea e ca-n filme. Află unde a avut loc pocinogul

Consiliul Superior al Procurorilor din Republica Moldova i-a sancționat pe doi procurori pentru că au petrecut timpul în compania unor prostituate. Procurorul Lilian Cociu a fost retrogradat, iar colegul său Sergiu Roșu s-a ales cu mustrare aspră.

Potrivit hotărârii Consiliului Superior al Procurorilor, Cociu a fost retrogradat pentru încălcarea Codului de etică al procurorilor, la fel ca și Sergiu Roșu, notează kommersant.md.   

La sfârșitul anului trecut, Ziarul de Gardă a publicat un material cu titlul „Doi procurori, un controversat om de afaceri şi consilierul lui Stati într-un bordel din Chişinău”. În material era descris cum Lilian Cociu și Sergiu Roșu, cu câțiva businessmani, au petrecut timpul într-un apartament închiriat pe strada Docuceaev, în compania a trei tinere, una dintre care minoră. Dar distracția lor a fost umbrită de un incident neplăcut. După ce tinerele au părăsit locuința, în apartament au tăbărât trei hoți înarmați. Ei au sustras două telefoane BlackBerry, în valoare de 10 mii de lei moldovenești, și un telefon Vertu, în valoare de 200 de mii de lei.

Unul dintre cei prezenți a alertat poliția, care a acționat operativ și i-a reținut pe hoți. Astfel, cazul a ajuns în vizorul presei.

În martie curent, departamentul de securitate internă a Procuraturii Generale a inițiat o anchetă. A fost stabilit că tinerele au fost chemate pentru a presta servicii sexuale, că unul dintre cei care petrecea cu procurorii figura ca și victimă pe un dosar, iar procurorii nu și-au anunțat conducerea despre incidentul produs.

 

(Sursa: jurnal.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here