Deputatul Dan Motreanu, coordonatorul filialei PNL Iași, martor în dosarul lui Bogdan Olteanu

Noi audieri la DNA în dosarul în care Bogdan Olteanu este arestat la domiciliu pentru că ar fi vândut funcţia de guvernator al Deltei Dunării cu un milion de euro.

 

Deputatul PNL Dan Motreanu a stat două ore de vorbă cu procurorii anticorupţie, care l-au întrebat despre modul de organizare a partidului, dar şi despre campania electorală.

 

„Am fost citat ca martor în dosarul lui Bogdan Olteanu. (Reporter: Ştiţi cumva ca Olteanu să fi primit bani?) Nu eram în Bucureşti la vremea respectivă”, a spus Dan Motreanu.

 

Fostul guvernator al BNR a fost eliberat din arestul preventiv pe 1 septembrie. El va fi cercetat în dosarul de trafic de influenţă de un milion de euro în arest la domiciliu. Fostul viceguvernator al BNR a reuşit să îi convingă pe magistraţi să înlocuiască detenţia, după ce prima instanţă hotărâse prelungirea arestului preventiv.

 

Procurorii spun că Bogdan Olteanu ar fi luat un milion de euro mită de la Sorin Ovidiu Vîntu ca să-l numească pe Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Rezervației Biosferei Delta Dunării, unde omul de afaceri avea interese.

 

Liviu Mihaiu a fost numit, în septembrie 2008, de către premierul de atunci, Călin Popescu-Tăriceanu, în funcţia de guvernator al rezervaţiei naturale Delta Dunării, post pe care l-a ocupat până în februarie 2009.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here