Demisii în bloc la Spitalul Floreasca. Medicii de la UPU s-au săturat de lipsuri și de limbajul folosit de director

15 medici de la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului Floreasca și-au dat demisia, iar ceilalți urmează să demisioneze. Motivul este modul în care managerul unității îi tratează. Demisionarii şi managerul au fost chemat la discuţii de ministrul Sănătăţii. Înainte de această întâlnire, Vlad Voiculescu a declarat că este a treia şedinţă de mediere pe care o convoacă în cazul conflictului de la Spitalul Floreasca.

 

Este vorba despre jumătate dintre cei 30 de medici angajați la UPU-SMURD București. Ceilalți 15 intenționează și ei să demisioneze. De asemenea, vor să plece și asistenții.

 

Medicii spun că vor rămâne în preaviz două săptămâni, așa că activitatea spitalului nu va fi perturbată pe termen scurt.

 

„Managementul defectuos a avut un impact negativ asupra activității noastre, neputând să ne desfășurăm activitatea așa cum ne-am dori, stresul la care suntem supuși, felul în care ni se adresează domnul manager, nu mai putem”, a declarat Gabriela Bratosin, medic specialist UPU Floreasca.

 

Ea a vorbit și despre lipsa de medicamente și materiale sanitare, deoarece nu sunt semnate la timp referatele pentru achiziție.

 

„Noul manager pune bețe în roate departamentului UPU-SMURD, nu avem medicamentele de bază necesare pentru urgenţă, cum ar fi adrenalina. Și dvs aţi auzit limbajul lui cu care noi suntem obişnuiţi, el când are o problemă cu noi recurge la tehnici de intimidare, suntem puși să dăm note explicative, ni se pune pumnul în gură pentru orice lucrul minor. Am ajuns la concluzia că nu ne mai putem desfășura activitatea şi să ne dăm demisia”, spune un alt medic.

 

Medicii de la spitalul Grigore Alexandrescu și-au arătat solidaritatea față de colegii lor.

 

„Colectivul de medici din UPU – Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Grigore Alexandrescu este alături de colegii de la UPU – Spitalul Floreasca și susține atitudinea acestora. Considerăm că acest gest atrage atenția asupra realității dure din sistemul sanitar”, se arată într-un mesaj trimis de aceștia.

 

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, i-a chemat pe medicii demisionari şi pe managerul interimar la o discuție la Ministerul Sănătății. Întâlnirea va avea loc la ora 19:30.

 

„Am informaţii despre un număr îngrijorător de mare de demisii la Spitalul Floreasca. Au fost până acum două întâlniri de mediere convocate de mine. Senzaţia era că lucrurile merg în direcţia bună. nu era aşa. În seara aceasta am convocat o a treia întâlnire, presupun ca va fi ultima”, a spus Voiculescu.

 

Ministrul Sănătăţii a declarat că, dacă acuzaţiile la adresa managerului interimar al Spitalului Floreasca se confirmă, acest lucru este inacceptabil.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here