Delirul lui Harabagiu in fata judecatorilor: fara mine, orasul se blocheaza!

Gabriel Harabagiu le cere judecatorilor sa-l mentina pe functia de viceprimar argumentand ca fara el intregul oras s-ar bloca, aflandu-se in fata unei „pagube iminente” @ „Apreciez ca, in situatia emiterii acestui ordin ce va conduce la incetarea calitatii de consilier local si de viceprimar, se va ajunge la blocarea tuturor proiectelor si investitiilor structurale ale municipiului (…), aspecte care contureaza necesitatea prevenirii unei pagube iminente determinata de blocajul unor activitati, proiecte, proceduri de investitii ce tin de buna desfasurare a activitasii unitatii administrativ teritoriale”, sustine Harabgiu in cererea de suspendare a executarii hotararii de excludere din PSD @ Acesta mai arata ca este singurul in masura sa ocupe functia de viceprimar, in caz contrar Primaria aflandu-se in imposibilitatea de a mai derula investitii, de a actiona in cazuri de urgenta sau chiar de a gestiona informatii clasificate

Gabriel Harabagiu este convins ca primaria si orasul Iasi au inceput si se termina cu el.

Mai precis, in actiunea depusa la Tribunalul Iasi, acesta incearca sa induca ideea ca aproape intreaga activitate a Primariei Iasi va fi blocata din momentul in care el nu mai este viceprimar, fie ca este vorba de investitii, fonduri europene, situatii de urgenta, activitati de rutina ale compartimentelor muncipalitatii sau chiar informatii clasificate.

Harabagiu argumenteaza ca face parte din tot felul de comisii in virtutea functiei de viceprimar pe care o ocupa si ca el este singura persoana pregatita si calificata sa indeplineasca atributiile de serviciu.

„Apreciez ca, in situatia emiterii acestui ordin ce va conduce la incetarea calitatii de consilier local si de viceprimar, se va ajunge la blocarea tuturor proiectelor si investitiilor structurale ale municipiului in care subsemnatul eram implicat in mod direct, aspecte care contureaza necesitatea prevenirii unei pagube iminente determinata de blocajul unor activitati, proiecte, proceduri de investitii ce tin de buna desfasurare a activitasii unitatii administrativ teritoriale”, se arata in actiunea depusa de Harabagiu la Tribunalul Iasi.

Harbagiu, un James Bond fara pereche

Pare greu de crezut, dar dupa cum sustine Harabagiu, fara el viceprimar, orasul se afla in mare pericol, de siguranta nationala. In acelasi document inaintat instantei de contencios- administrativ, acesta sustine ca este singura persoana calificata sa gestioneze documente clasificate si ca inlocuirea sa este aproape imposibila.

„Prin dispozitia nr. 1040/27.03.2017 am fost desemnat in calitate de functionar de securitate pentru protectia informatiilor clasificate din cadrul autoritatii locale a municipiului Iasi in conformitate cu prevederile Hotararii Guvernului nr. 582/2002 pentru aprobarea Standardelor nationale de protectie a informatiilor clasificate in Romania. In situatia incetarii exercitarii functiei de viceprimar a subsemnatului desemnarea unui alt inlocuitor necesita instruirea acestei persoane pentru activitatea de protectie a informatiilor clasificate si obtinerea autorizatiilor specifice din partea organismelor abilitate, proces care se poate desfasura doar intr-o perioada de timp indelungata”, se mai arata in actiunea depusa de Harabagiu.

Narcisism! Fara Harabgiu, Primaria Iasi ramane fara bani

Harabgiu se crede buricul pamantului, prezentand simptome ale unei forme de narcisism sau de egocentrism, deoarece sustine ca, in cazul in care el pierde scaunul de viceprimar, Primaria municipiului Iasi va pierde finantari si va suferi pagube importante la bugetul local.

„Administratia locala nu va putea astazi sa obtina finantarile pentru proiectele initiate inca din 2017 si va fi periclitata si functionarea compartimentelor in care am atributii.

Pe langa prejudiciile institutionale vor fi cauzate si pagube importante bugetului Consiliului Local care va trebui sa asigure indemnizatiile catre doi consilieri, in situatia in care contestatia mea va fi admisa si voi fi reintegrat in toate atributiile aferente calitatii de consilier local si viceprimar. In plus, pierderea calitatii de consilier local pe perioada tuturor etapelor de jurisdictie, ar atrage si prejudicii de ordin materiale in privinta subsemnatului, neavand alte surse de venit.

In concluzie paguba iminenta, ca si conditie de admisibiloitate a prezentei cereri de suspendare, este intrunita atat de potentiale prejudicii de ordin administrativ (blocaje sau intarzieri in activitatea administratiei locale cu posibile sanctiuni din partea partenerilor externi), potentiale prejudicii de ordin economic la nivelul Unitatii Administrativ teritoriale prin nerespectarea termenelor proiectelor in derulare si un prejudiciu de ordin materiale direct, in privinta subsemnatuloui”, spune Gabriel Harabgiu in actiunea depusa la instanta.

Si pompierii se lasa de meserie

Doamne fereste de o ploaie mai abundenta! Fara Harabagiu pe scaunul de viceprimar, Iasul ramane sub ape. Cam asa s-ar traduce argumentele invocate de catre cumatrul primarului.

„De asemenea, am calitatea de vicepresedinte al Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta prin dispozitia primarului nr 4072/18.12.2017, cu avizul Prefectului, fiind singurul din cadrul autoritatii locale a municipiului Iasi care am participat la cursurile organizate de catre Inspectoratul pentru Situasii de Urgenta si a beneficiat de aceasta instruire.

Derularea activitatilor si proiectelor mentionate mai sus va fi practic blocata, fiind imposibila inlocuirea imediata a subsemnatului de catre o persoana care nu are nici pregatirea si nici nu indeplineste conditiile necesare pentru a le prelua”, sustine „unicul” viceprimar.

Tudor LEAHU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here