Angajari la stat doar pentru politruci! Fostul subprefect Abalasi, parazit bugetar la Primaria Tomesti

Bogdan Abalasi a fost angajat consilier personal al primarului din Tomesti si este platit cu 3.000 de lei pe luna @ A predat istoria la scolile din Vladeni si Popricani, iar la Primaria Tomesti ar trebui sa se ocupe de procese

Tinerii pregatiti pleaca la munca in strainatate, in vreme ce posturile bine platite din institutiile de stat sunt rezervate pentru politruci. Ramas fara ocupatie, fostul subprefect si actualul vicepresedinte al ALDE Iasi, Bogdan Abalasi, a fost angajat pe un post de consilier in cadrul cabinetului primarului comunei Tomesti, Stefan Timofte. Dupa cum spune chiar edilul localitatii, Abalasi a fost angajat in urma cu aproximativ o luna de zile pe un post de consilier personal al primarului, functie pentru care este platit cu 3.000 de lei pe luna.

„Este de angajat de aproximativ o luna si are un salariu de 3.000 de lei. Are mai multe atributii. I-am dat sa se ocupe de litigiile din instanta, de unele probleme din cartier. Daca o sa-mi cereti un raport de activitate, o sa-l determin sa-l completeze. Sa stiti ca nu se plictiseste!”, ne asigura primarul Stefan Timofte.

Licentiat in istorie, Abalasi se ocupa de procese

Dupa cum spune Timofte, cel putin la nivel declarativ, Abalasi isi mai baga nasul printre hartiile ce privesc litigiile in care este implicata Primaria Tomesti. Insa, pregatirea acestuia nu-l recomanda, deoarece Abalasi nu are studii juridice.

Mai precis, conform CV-ului fostului subprefect, acesta este licentiat in geografie si istorie. De altfel, dupa cum Abalasi sustine in acelasi document, a predat istoria din 2009 pana in 2012 la Scoala Generala Vladeni si Scoala Generala Popricani.

Abalasi a mai fost angajat la un cabinet parlamentar pe functia de consilier, la primaria Valea Lupului si la Directia de Asistenta Sociala. In mediul privat, acesta a activat la firma Clean Total SRL, firma abonata la contracte cu finantare publica.

Tudor LEAHU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here