Cumetrii bugetari ai primarului Chirica joacă tare în imobiliare: teren la jumătate de preț la intrarea în Iași

Soții Tulică, cumetrii bugetari ai primarului Mihai Chirica, au făcut o achiziție imobiliară „de zile mari”: 2.200 mp de teren în zona C.A. Rosetti – șoseua Ștefan cel Mare la jumătate din prețul pieții @ Mihaela Tulică a fost numită de Chirica șefă la Control Urbanism și verifica toți dezvoltatorii imobiliari @ Soțul, Mircea Tulică, este șeful Jandarmeriei Iași @ Tranzacția a avut loc în urmă cu o lună, pe 5 iunie 2020 @ Mai puțin de 10 euro/mp au plătit soții Tulică pentru un teren de 2.144 metri pătrați @ Terenurile aflate gard în gard cu proprietatea familiei Tulică se vând la preț dublu: 20 euro/mp @ Doar jumătate din sumă a fost achitată prin virament bancar @ Noua achiziție imobiliară nu se regăsește în declarațiile de avere ale soților Tulică, ambii funcționari publici @ Anul trecut, cei doi funcționari publici au mai făcut o achiziție imobiliară: 4.000 mp de teren la Schitu Duca @ Împreună au strâns o casă de 145 mp, un apartament și mai multe terenuri

Chilipir imobiliar pentru soții Tulică, cumetrii ai primarului Mihai Chirica. Mircea Tulică este șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași, iar soția angajat al Poliției Locale, fostă șefă a Serviciului Control Urbanism din cadrul instituției.

 

Într-o zonă în care prețul terenurilor nu scade sub 20 de euro/mp, cei doi soți au cumpărat 2.200 metri pătrați la jumătate de preț, cu mai puțin de 10 euro/mp. Terenul este situat în zona C.A. Rosetti – Șoseaua Ștefan cel Mare, în proximitatea Pensiunii Carolina. Tranzacția a fost parafată recent, în urmă cu mai puțin de două luni de zile, pe 5 iunie. Aici o suprafață mai mare de teren a fost parcelată și împărțită în loturi pentru case. Anunțul de vânzare este afișat chiar lângă drumul de acces către aceste loturi. O parcelă de 1.000 de metri pătrați mai este scoasă la vânzare cu prețul de 20.000 de euro, deci dublu față de prețul plătit de familia Tulică. Vecinii care dețin terenuri alăturate susțin că prețul nu poate să scadă sub această valoare, având în vedere că este o zonă în plină dezvoltare, cu acces rapid atât către Copou cât și către zona centrală a municipiului Iași.

Doar jumătate din sumă a fost plătită prin bancă

Conform contractului semnat pe 5 iunie, soții Mircea și Mihaela Tulică au plătit 21.000 de euro pentru un lot de 2.144 de teren, iar cota indiviză de 140 mp din drumul de 2.534 mp au primit-o cu titlul de donație.

Însă din această sumă, doar 11.000 de euro au trecut prin bancă, diferența de 10.000 de euro fiind plătită numerar anterior.

Vânzătorii sunt două persoane stabilite în Italia, Costel Cazacu și Lenunța Spiridon, reprezentate în fața notarului de soții Costel și Carmina Verdeș, administratori ai unei pensiuni de la marginea orașului.

Fiind realizată relativ recent, tranzacția imobiliară nu este încă evidențiată în declarațiile de avere ale soților Tulică. Aici găsim însă o suprafață de 4.000 mp de teren achiziționată în 2019, alți 2.000 mp cumpărați în 2011 și un teren de 1.200 mp din 2008. Soții Tulică mai dețin o casă de 145 mp și un apartament de 51 mp.

Mihaela Tulică, retrasă din funcție după un scandal de corupție

Mihai Chirica a promovat-o pe cumătra sa pe funcția de șef Serviciu Control Urbanism din cadrul Poliției Locale chiar de la debutul mandatului său. Însă, în vara lui 2018, întreg serviciul a fost reorganizat, iar Tulică a fost retrasă de pe funcție în urma unui scandal de corupție ce viza modul în care agenții din cadrul acestui serviciu au semnat procese verbale de recepție și edificare ale unor blocuri sau procese verbale de amendă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here