Culpă medicală. Doi ani de zile a stat cu un pansament uitat de medic în abdomen

Acuzaţii dure la adresa unui medic ginecolog din Iaşi! O pacientă susţine că a fost la un pas să-şi piardă viaţa din cauza unui pansament uitat în abdomen, de doctor, în timpul operației de cezariană. Femeia a depus plângere penală şi cere 30.000 de euro daune morale. În acest caz s-a autosesizat și Colegiul Medicilor.
 

Chinul femeii a început în 2009, când a adus pe lume o fetiţă, la Maternitatea Cuza Vodă din Iași. Atunci, spune ea, medicul care a efectuat operația cezariană i-a uitat în abdomen un pansament de aproape 20 de centimetri. În urma cu un an, tinerei i s-a făcut brusc rău și a fost operată de urgenţă, iar chirugii i-au descoperit în corp bucata de tifon. 

 

”Pansamentul a fost lipit de abdomen şi de intestinul subţire. Când au desprins pansamentul au fisurat şi intestinul într-o parte, acolo unde am şi cele mai multe dureri. Medicii care m-au operat la Spitalul Sfântul Spiridon au spus că am avut mare noroc că am scăpat cu viață”, a explicat pacienta.

 

Femeia spune că în urma intervenţiei a rămas cu sechele. Are o cicatrice de 15 centimetri, nu poate depune efort şi trebuie să respecte un regim alimentar strict. Este motivul pentru care a cerut daune morale de 30.000 de euro de la medicul ginecolog.

 

Tânăra a făcut plângere penală la sfârşitul anului trecut şi de atunci aşteaptă să i se facă dreptate. Între timp, medicul acuzat își desfășoară normal activitatea.

 

Prof. Maria Stamatin, directorul medical al Maternităţii ”Cuza Vodă” Iaşi: ”Doamna doctor Ciupilan este unul dintre cei mai buni medici ai maternității, cu o activitate extrem de bogată atât pe obstetrică, cât şi pe ginecologie. Asemenea accidente sau incidente nu a mai avut.”

 

Conducerea Maternității Cuza Vodă va aplica eventuale sancțiuni doar în funcție de concluziile anchetei desfășurate de Colegiul Medicilor.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here