COȘMARUL LUI ADRIAN NĂSTASE. Fostul premier plătește și cheltuielile cu executarea silită din Dosarul Trofeul Calității

Dosarul Trofeul Calităţii nu îi dă pace lui Adrian Năstase nici după ce a ispăşit condamnarea la închisoare. Asta chiar dacă a plătit din propriul buzunar prejudiciul de 750.000 de euro – nu doar pentru el, ci pentru toţi suspecţii condamnaţi.

 

Fostul premier va trebui să achite şi cheltuielile cu executarea silită cerută de Inspectoratul de Stat în Construcţii.

 

Adrian Năstase se afla cu familia într-un concediu în străinătate, însă veştile pe care le primeşte din ţară nu sunt dintre cele mai bune.

 

Fostul premier a aflat că va trebui să îi plătească executorului judecatoaresc onorariul aferent executării silite declanşate încă din 2012 de Inspectoratul de Stat în Construcţii.

 

Vă reamintim, la vremea respectivă inspectoratul a revendicat plată a 750.000 de euro – bani pe care Năstase împreună cu ceilalalti inculpaţi trebuiau să îi plătească şi asta pentru că Instanţa Supremă, atunci când a dat sentinţa de condamnare, i-a obligat pe cei judecaţi în dosarul „Trofeul Calităţii” să achite şi prejudiciul.

 

Tocmai pentru a scăpa de executarea silită, Adrian Năstase a acceptat la vremea respectivă executarea vountară. Numai că ISC-ul a pus în discuţie şi plata cheluielilor cu executarea, cheltuieli pe care premierul le-a contestat.

 

Iată că acum, Judecătoria sectorului 1 a decis să respingă această contestaţie. Cheltuielele se pot încadra de la 5.500 de lei la câteva zeci de mii de lei.

 

(Sursa: stirileprotv.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here