Cornel Penescu rămâne cu cinci ani de închisoare în urma contopirii pedepselor din cele șapte dosare penale

Fostul finanțator al FC Argeș Cornel Penescu, încarcerat la Penitenciarul Ploiești, va executa cinci ani de închisoare.

 

Magistrații Tribunalului Prahova au admis cererea de contopire a pedepselor înaintată de Cornel Penescu, aflat în Penitenciarul Ploiești. El era condamnat în șapte dosare penale de mai multe instanțe, între care Înalta Curte de Casație și Justiție, Tribunalul Prahova, Tribunalul Olt și Tribunalul Teleorman.

 

În urma contopirii pedepselor din cele șapte dosare penale, Tribunalul Prahova a decis să-i aplice lui Penescu pedeapsa cea mai grea, respectiv cea de cinci ani de închisoare.

 

La aceasta se vor adăuga mai multe pedepse complementare.

 

Sentința Tribunalului Prahova poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

 

Cornel Penescu a petrecut mai multe luni în arest, între 13 aprilie 2009 și 29 ianuarie 2010 și între 10 mai 2010 și 21 mai 2010, iar în prezent execută o pedeapsă privativă de libertate în Penitenciarul Ploiești, unde este încarcerat din 20 septembrie 2013.

 

Cele mai cunoscute dosare în care omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat sunt „Mită pentru arbitri”, dosarul în care fostul președinte al Consiliului Județean Argeș Constantin Nicolescu a fost condamnat pentru fraudarea fondurilor europene, dar și dosarul în care fostul primar al municipiului Craiova Antonie Solomon a fost condamnat pentru corupție.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here