Concurs trucat in ograda lui Chirica. Licenta in fizica si chimie pentru un post de sef la Achizitii

@ pentru un post de ,, sef birou la Biroul Achizitii si Prelucrarea Datelor ,, se cer studii de fizica sau chimie

@ prevederile bizare din anuntul care enumera studiile necesare lasa loc banuielii ca ar putea fi vorba de un concurs ,, aranjat ,, special pentru cineva care are aceste studii

@ in primaria condusa de Mihai Chirica sint deja un obicei angajarile si promovarile suspecte, bazate pe cumetrime si alte legaturi dubioase

 

Scamatoria bate alchimia

Directia de Asistenta Sociala a Primariei Iasi e prezentata in continuare pe site-ul municipalitatii cu vechiul ei nume, Directia de Asistenta Comunitara . Dar aceasta scurta calatorie in timp, oferita de ultra-moderna si prompta echipa a primarului Chirica, e doar unul dintre aspectele bizare ce caracterizeaza directia condusa de Luminita Munteanu, partenera de viata a fostului deputat PSD Sorin Iacoban, vechi amic de sprituri al primarului.

Daca ne-am lua dupa site-ul acestei directii din subordinea primariei, nu e clar cine conduce DAS, fiindca nu pare sa existe o sectiune lamuritoare in acest sens. Sau, daca exista, ea e ascunsa cu grija de ochii iesenilor platitori de taxe si impozite. Exista insa altceva, tot bine pitit – un anunt privind  un concurs de promovare in functie, asa cum e normal intr-o institutie bugetara : ,, Directia de Asistenta Sociala Iasi organizeaza concurs de promovare pentru ocuparea pe perioada nedeterminata a functiei publice de conducere vacante de sef birou la Biroul Achizitii si Prelucrarea Datelor ,, .

Pina aici, toate bune si frumoase, ca la carte : concurs, comisie, promovare pe baza de competenta etc. Numai ca de aici incep, imediat, bizareriile cu iz de Bahlui . Iata ce studii cere directia condusa de Luminita Munteanu pentru respectivul post de sef : ,, studii universitare de licenta absolvite cu diploma, respectiv studii superioare de lunga durata, absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta in ramurile de stiinta: informatica, matematica, fizica si stiinte economice sau in domeniul de licenta chimie ,, .

Daca ati citit cu atentie rindurile anterioare, ati  putut observa cuvintele ,, chimie ,, si  ,, fizica ,, . Iar daca puneti alaturi aceste doua cuvinte cu denumirea postului pentru care se organizeaza concursul, ,, sef birou la Biroul Achizitii si Prelucrarea Datelor ,, , probabil ca va intrebati ce are pendula cu prefectura si fizica & chimia cu achizitiile si prelucrarea datelor intr-o directie a primariei.

 

Zootehnista Luminita Munteanu paste chimisti fizicieni

Evident, pentru cineva care nu gindeste cu apendicele dorsal bovin, e destul de bizara si imperecherea in acelasi birou a achizitiilor si a prelucrarii datelor. Dar probabil ca asa a invatat, la cursul de reproducere a iepurilor, zootehnista Luminita Munteanu, ajunsa, cu ajutorul geneticii politicii mutante, sefa peste asistenta sociala a primariei.

Desigur, cind o zootehnista conduce Directia de Asistenta Sociala, studiile de fizica si chimie necesare pentru sefia biroului de ,, achizitii si prelucrarea datelor ,, ar putea sa para ceva banal. La fel ca si scandalurile in care a fost implicata DAS, scandaluri in care directoarea L. Munteanu a avut un comportament de vataf pe mosia primarului Chirica.

La fel cum ar putea parea ceva banal faptul ca un concurs din primaria cercetatului penal Chirica-DNA poate fi aranjat. Mai ales daca e vorba de fizica si chimia achizitiilor. Adica a contractelor, banilor si comisioanelor.

Prin urmare, directoarea-zootehnista Luminita Munteanu ar putea pune, pe usa salii de concurs, un citat din Stalin, adaptat pentru primaria lui Chirica : ,, Nu conteaza cine vine la concurs, conteaza cine face lista cu studiile necesare ,, .

 

Liviu POPA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here