„Capacele” de la Urbanism, intermediate de interlopi. Rețeaua Mustiață – Plugaru – Cheșcu

@ Gheorghe Cheșcu a primit autorizație de construire pentru un bloc în Tătărași după ce în mod mascat a plătit 100.000 de euro arhitectului șef Florin Mustiață pentru un teren achiziționat anterior de către acesta cu doar 40.000 de euro @ Intermediarul: Anca Condurache, soția dezvoltatorului-interlop Doru Plugaru @ Anca Condurache a achiziționat terenul de la Mustiață pe 1 septembrie 2017 @ După câteva zile, Condurache primește banii de la Cheșcu sub forma unui contract de împrumut autentificat sub nr. 10936/19/09.2017 @ Folosind aceeași schemă, Condurache cumpără și terenul alăturat @ În cele din urmă, întreaga suprafață ajunge la Gheorghe Cheșcu care primește de la Primăria Iași autorizație pentru un bloc cu cinci niveluri @ Cheșcu și Plugaru au construit blocuri și etaje fără autorizație, dar se mândresc că au spatele asigurat în Primăria Iași și chiar în fața procurorilor @ Cu câteva ore înainte de reținerea dezvoltatorului Cristin Zămosteanu, autoturismul Ferrari condus de Doru Plugaru a fost fotografiat în fața sediului DIICOT @ Cu toate acestea, Plugaru susține că nu a fost audiat în dosar

Cu un trecut „glorios”, marcat de încăierări cu săbii și focuri de armă, Doru Plugaru pozează acum în dezvoltator imobiliar, milionar cu Ferrari, guler alb și gusturi alese. Cu toate acestea, atât în mediul interlop cât și în cel al dezvoltatorilor, este cunoscut ca un interpus al magntului Gheorghe Cheșcu. La rândul său, Plugaru pare de neatins deoarece afacerile nu le desfășoară pe numele său, ci pe cel al soției, Anca Condurache. De altfel, Plugaru nu are nici buletinul pe numele său, adevăratul său nume fiind Dragoș Dumitroaie.

Plugaru plătește „capac” de 60.000 de euro arhitectului șef

În septembrie 2017, arhitectul șef al municipiului Iași, Alexandru Mustiață, dă lovitura în afaceri. Acesta vinde Ancăi Condurache un teren de aproximativ 550 metri pătrați situat pe strada Vasile Lupu, la prețul de 100.000 de euro. Pentru Mustiață afacerea este una câștigătoare cu un capac de 60.000 de euro, deoarece acesta cumpărase anterior terenul cu doar 40.000 de euro.

Aparent, tranzacția nu pare una inspirată pentru familia „Plugaru”. Însă, aceeași Anca Condurache construise blocuri fără autorizație în Tătărași, în zona Doi Băieți, la intersecția străzilor Vasile Lupu și Aurel Vlaicu. Ca prin minune, în aceeași perioadă, după încercări de „intrare în legalitate” și „repoziționări de imobile”, Primăria Iași autorizează blocurile.

Cheșcu, Plugaru & Co. întregesc proprietatea

Lângă terenul cumpărat de la Mustiață, Anca Condurache deținea încă o suprafață de teren de aproximativ 1.440 metri pătrați. Însă și această tranzacție a avut loc, aproape concomitent cu semnarea unui contract de împrumut cu același Gheorghe Cheșcu.

Astfel, pe 6 iulie 2017, Anca Condurache semnează contractul prin care cumpără de la Avram Mathias, reprezentat de către George Avram, terenul de pe strada Vasile Lupu nr. 42. Prețul declarat al tranzacției a fost de 250.000 de euro.

A doua zi, pe 7 iulie 2017, aceeași Anca Condurache încheie contractul de împrumut autentificat sub nr. 7482 cu Gheorghe Cheșcu.

Astfel, valoarea totală a sumei împrumutate de către soția lui Doru Plugaru de la Gheorghe Cheșcu se ridică la suma de 178.623 euro.

Cheșcu devine proprietar cu acte și primește autorizație

Pe 31 ianuarie 2019, Gheorghe Cheșcu cumpără întreaga suprafață de teren de la Anca Condurache, atât cea achiziționată de la Florin Mustiață cât și cea deținută anterior de către Mathias Avram. Prețul declarat: 350.000 de euro.

Însă, după cum rezultă din contractul de vânzare-cumpărare, Condurache nu a văzut nici un șfanț la data semnării contractului, deoarece aproape jumătate din sumă a fost compensată cu banii împrumutați anterior, iar diferența urma să fie achitată ulterior. Cu toate acestea, în mod suspect, Anca Condurache a renunțat la dreptul de a institui vreo sarcină pe terenul vândut.

„Subsemnata Condurache Anca Elena declar că nu mai am nicio pretenție de la Cheșcu Gheorghe în calitate de titular Cheșcu Gheorghe PFA cu privire la obligația de plată a sumei de 178.623 euro, reprezentând parte din preț conform clauzelor prezentului contract”, se arată în contractul de vânzare-cumpărare autentificat în data de 31 ianuarie 2019.

În noiembrie 2019, pe numele lui Cheșcu, Primăria Iași eliberează autorizație de construire pentru un imobil pe 5 niveluri, două la subsol și trei la suprafață.

Plugaru cu Ferrari la DIICOT. O fi fost în vizită de curtoazie?!

Doru Plugaru a scăpat ca prin minune în mai multe rânduri de brațul lung al Justiției.

Recent, numele acestuia a fost vehiculat în cadrul anchetei declanșate de DIICOT pe numele dezvoltatorului Cristin Zămosteanu. Plugaru susține însă că nu a fost audiat de către procurori. Cu toate acestea, cu numai câteva ore înainte ca pe numele lui Zămosteanu să fie emisă ordonanța de reținere, autoturismul Ferrari condus de Doru Plugaru a fost fotografiat în fața sediului DIICOT.

În 2009, același personaj a fost implicat într-un alt scandal, când gruparea Băcăuanu s-a încăierat cu membrii ai Clanului Corduneanu în clubul Hypnotic din Copou. Conflictul a fost unul de amploare, culminând chiar cu focuri de armă.

Însă, la final, s-a ales cu o pedeapsă cu executare doar liderul grupării din care și Plugaru făcea parte, Cătălin Băcăuanu.

De asemenea, dezvoltatorul-interlop mai are la activ condamnări pentru bătăi în care a fost implicat, toate însă fără executare.

 

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Mustata asta e un incompetent de nota 100 e bun doar la încasat șpăgi și nu doar de la Plugaru, toți de la urbanism stiu ca e un șpăgar jegos …ma întreb când scăpăm corupți ăștia retarzi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here