Campanie electorală pe bani publici! Pliantele lui Chirica, distribuite de angajații Primăriei: „Să mergem împreună către viitorul pe care ni-l dorim cu toții”

Ieșenii care locuiesc pe străzile prinse de ani buni în planurile de asfaltare au primit în cutiile poștale scrisori cu antetul primăriei și semnătura lui Chirica, în care edilul promite din nou că străzile vor fi reabilitate. Pliantele cu caracter electoral au fost distribuite de către angajații primăriei. Propagandă politică pe bani publici: „Împreună am dovedit că putem dezvolta orașul pe care îl iubim atât de mult. Să mergem împreună către viitorul pe care ni-l dorim cu toții”, susține Mihai Chirica în scrisoarea distribuită în cutiile poștale. Astfel de pliante au fost împărțite locuitorilor de pe strada Iancu Flondor pe care Chirica se laudă că o asfaltează în fiecare an începând cu 2020. În 2024, primarul îi anunță pe locuitori că s-a încheiat doar un contract pentru proiectare. Pliante similare au fost distribuite în zone precum Plopii fără Soț, Fortus, Văleni, Ciprian Porumbescu, Podișului etc.

Primarul Mihai Chirica a început campania electorală pentru un nou mandat la Palatul Roznovanu, dar folosindu-se de bani publici și de resursa umană a Primăriei Iași. Mihai Chirica a trimis scrisori cu antetul Primăriei Iași locuitorilor din zona Cimitirului Evreiesc în care le transmite că strada pe care locuiesc va intra în curând în reabilitare. Pliantele cu antetul primăriei au fost puse în cutiile poștale ale ieșenilor de pe străzile aflate în reabilitare sau în curs de proiectare, fără nici un plic. Chirica a trimis angajații primăriei să umple cutiile poștale ale ieșenilor cu astfel de mesaje pline de promisiuni electorale, cu circa două săptămâni înainte de debutul campaniei pentru alegerile locale.

Propagandă politică pe banii Primăriei Iași

De exemplu, Chirica a trimis o scrisoare ieșenilor de pe strada Iancu Flondor, din zona Cimitirului Evreiesc, în care susține munca pe care a făcut-o la primărie și cum a schimbat fața orașului în ultimii ani.

„Cu ajutorul dumneavoastră, Iașul se schimbă în bine! În ultimii ani, Primăria municipiului Iași nu a precupețit niciun efort pentru a face viața tuturor locuitorilor orașului una mai bună. Am investit permanent în infrastructură, educație și sănătate. Cu ajutorul fondurilor europene, am continuat și vom continua modernizarea Iașului, precum și recuperarea și valorizarea moștenirii culturale și istorice. Iașul a devenit unul dintre cele mai dinamice  și mai apreciate orașe din estul Uniunii Europene”, se arată în scrisoarea trimisă de Mihai Chirica.

Astfel de scrisori au fost trimise și ieșenilor care locuiesc în zone precum Plopii fără Soț, Fortus, Văleni, Ciprian Porumbescu, Podișului și altele.

Primăria are un contract pe doi ani cu Poșta Română, de circa 4 milioane lei, pentru furnizarea corespondenței (somații, cereri, avize, etc) către ieșeni și alte instituții, contract care însă nu implică și furnizarea unor astfel de pliante.

2020 – Chirica: „Asfatăm!” 2024: contract doar pentru proiectare

Chirica susține din nou programul de asfaltare al primăriei, aceleași străzi plimbate în buget an de an, menționând de această dată o stradă în proiectare de la Cimitirul Evreiesc. Strada Iancu Flondor a apărut în declarațiile primarului încă de la începutul actualului mandat, Mihai Chirica susținând că artera respectivă, alturi de alte câteva zeci va intra în proiectare. Abia după trei ani, a fost încheiat un contract pentru proiectarea lucrărilor de modernizare. Nimeni nu știe însă și când acestea vor fi reabilitate.

„Primăria municipiului Iași susține un amplu program de modernizare a infrastructurii rutiere și pietonale, precum și de reparații ale străzilor și trotuarelor. În acest program sunt incluse, în diverse stadii (contracte de lucrări în derulare, proiectate, în curs sau propuse pentru proiectare), aproape 160 de străzi din toate zonele orașului. Odată ce acest program va fi încheiat, vom putea spune că am modernizat întreaga rețea de străzi din orașul nostru”, susține primarul Chirica.

Trei de ani de promisiuni cu 100 de străzi modernizate

În martie 2021, primarul Mihai Chirica promitea asfaltarea a 100 de străzi din Iași. Numai în 2021 au fost cel puțin 5-6 postări pe pagina de Facebook a Primăriei Iași în care Mihai Chirica anunța toate străzile care vor fi modernizate. Postarea a continuat și în anii următori, lista străzilor și stadiul proiectelor nefiind schimbat aproape deloc.

„În acest context, am onoarea să vă comunic faptul că lucrările de modernizare a străzii Iancu Flondor sunt în curs de proiectare, conform contractului nr. 116.340/29.09.2022, cu termen de finalizare în luna aprilie 2024. După finalizarea proiectului vom demara licitația pentru executarea lucrărilor de modernizare. Vă mulțumesc pentru cooperare, răbdare și încredere. Împreună am dovedit că putem dezvolta orașul pe care îl iubim atât de mult. Să mergem împreună către viitorul pe care ni-l dorim cu toții”, mai susține Mihai Chirica.

Vlad ROTARU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here