Secretarul municipiului Iași, Denisa Ionașcu: ”Protestul dezvoltatorului din fața Primăriei este nejustificat. Funcționarii nu pot elibera un document contrar hotărârilor judecătorești.”

Secretarul general al Municipiului Iași vine cu o serie de precizări în legătură cu protestele din fața Primăriei. Denisa Ionașcu a oferit un punct de vedere cu privire la acuzațiile ce i se aduc, arătând faptul că dezvoltatorul care protestează în fața Primăriei Iași se află în eroare. Ionașcu precizează că în cazul proiectului Mon Jardin Copou există o hotărâre definitivă a Curții de Apel Iași care trebuie respectată, funcționarii Primăriei Iași neputând elibera o autorizație de construire contrară acestei decizii.

Primăria a solicitat dezvoltatorului să prezinte un acord de acces de trecere/servitute de trecere către terenul pe care urmează să realizeze clădirile întrucât acesta nu deține o cale de acces. Dezvoltatorul a dat în judecată Primăria Iași solicitând instanței să ne oblige să eliberăm autorizația de construire fără acel acord. Există o hotărâre judecătorească definitivă a Curții de Apel care a respins cererea dezvoltatorului și care arată că dezvoltatorul are nevoie de acel acord de la proprietarul drumului. Situația nu s-a modificat de la acea hotărâre și până în prezent, prin urmare nu se poate cere funcționarilor să elibereze un act contrar unei hotărâri judecătorești. Am cerut compartimentului tehnic din cadrul Primăriei Iași un punct de vedere, iar răspunsul lor, chiar din urmă cu câteva zile, este că acea cale de acces se află în continuare în administrarea Stațiunii de Cercetare. În aceste condiții, o autorizație de construire poate fi eliberată numai dacă proprietarul/administratorul drumului eliberează acordul de trecere pentru dezvoltator. În lipsa acestui document Primăria Iași nu poate face nimic. Prin urmare, protestul dezvoltatorului împotriva funcționarilor din Primăria Iași este nejustificat.” a declarat Denisa Ionașcu, secretarul general al Municipiului Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here