Cămătarii şi mafia cazinourilor îl toacă mărunt pe milionarul ieşean Mihai Vlasov. Aşa cred procurorii şi ziariştii din Bucureşti

Informaţii incredibile ies la suprafaţă dintr-un dosar aflat pe masa procurilor. Cunoscutul milionar ieşean Mihai Vlasov, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României ar fi dependent de cămătari şi de mafia cazinourilor.

Potrivit unor surse judiciare, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, a devenit clientul unor clanuri de cămătari, de la care ar fi împrumutat sume uriaşe de bani ca să participe la jocuri de noroc, anunţă cancan.ro.

 

 

 

Vlasov este avocat de profesie, dar a avut dintodeauna legături strânse şi cu politica, fiind un personaj extrem de influent. Tatăl celebrei creatoare de modă Ingrid Vlasov a fost “denunţat” de unul dintre capii lumii interlope în timpul unor audieri la Parchet.

Interlopul a povestit că omul de afaceri ar fi un împătimit al jocurilor de noroc şi, întrucât pierdea sume foarte mari, ar fi împrumutat de mai multe ori bani de la cămătari, dobânda impusă de aceştia fiind de 10 la sută pe zi!

Surse judiciare, citate de cancan.ro, mai susţin că “atât clienţii, cât şi cămătarii cunoşteau faptul că atunci când vine nea Mişu (n.r. – aşa îl numeau interlopii pe Mihail Vlasov) în cazino, aceasta obişnuia să joace sume mari de bani. Din acest motiv, cămătari mergeau în cazinouri la momentele respective având asupra lor disponibil bănesc pentru a-l împrumuta pe jucător”.

Printre cei care îl aveau “client” pe milionar era şi Gheorghe Stan, zis Bulgaru. Anchetatorii spun că “Bulgaru” avea chiar o persoană în anturajul lui Vlasov, care îl informa de câte ori milionarul venea la cazino.

 

 

Dovada ar constitui-o mai multe discuţii telefonice. Într-una dintre acestea, „Bulgaru” a primit pontul de la un anume U.N. că Vlasov ar fi ajuns în cazino şi că ar avea nevoie de bani.

Gheorghe Stan (Bulgaru): “Alo! Ce-i cumetre?”
U.N: “Hai că a venit ăla bătrânul (n.r. – Vlasov) acolo”.
Bulgaru: “Vezi că m-a sunat pe mine ăla bătrânul… să se ducă Florin să-i ducă banii”.
U.N: “Da, hai…”
Bulgaru: “M-a sunat pe mine înaintea voastră”.
U.N: “Vezi că eşti pervers. Eu te-am sunat, să moară Flori!”
Bulgaru: “Păi ăla m-a sunat pe mine, nea Mişu, să-i dau banii, nebunule. Dar tu nu m-ai sunat, abia acum mă suni că e acolo, handicapatule!”

 

Au mai fost însă şi alte discuţii între “Bulgaru” şi U.N., persoană care-i dădea informaţii legate de prezenţa milionarului în cazino.

Bulgaru: “Ce faci cumetraş?”
U.N: “Nici nu mai auzi telefoanele. Ce faci?”
Bulgaru: “Nu mai vreau să mai te aud cumetre, că ai început să fii pervers”.
U.N: “Fiecare cu perversitatea lui. Vrei să-ţi spun adevărul? Fiecare cu perversitatea lui. A venit tataie (n.red. – Vlasov)”.
Bulgaru: “Ce faci?”
U.N: “A venit tataie”.
Bulgaru: “Ştiu tată de mult. E treabă bună. (…) Nici n-a apărut acolo şi m-a sunat pe mine, altcineva”.
U.N.: “Care? Tutu? Că eram lângă Tutu când ţi-a dat telefon. Să moară, Flori! Tutu”.
Bulgaru: “Ia ascultă-mă puţin: să mor în puşcărie dacă n-am om de lângă el de acolo, de lângă nea Mişu (n.red. – Vlasov) (…) Ce-i p-acolo”.
U.N.: “Nu-i nimeni. E bine că nu e nimeni. Nu e nici ţigani, nu e nimeni”.
Bulgaru: “Ăştia ai noştri, nu e?”
U.N.: “Nimeni, nimeni. Să moară Flori, cred că pierde acuma. Stai să mă uit… Ce?”
Bulgaru: “Ai bani?”
U.N.: “Am şi eu bani”.
Bulgaru: “Nebunul, boşorogul are bani?”
U.N.: “Stai să mă uit. Are, o sută şi ceva de mii, are…”
Bulgaru: “Bine, bosule, hai…”

 

Despre Mihail Vlasov, presa a speculat în trecut că ar fi pierdut într-o singură noapte 2 milioane de euro la ruletă.În schimb, preşedintele Camerei de Comerţ a dat o singură dată o declaraţie ziariştilor în legătură cu pasiunea pentru jocurile de noroc.

 

“Am jucat şi joc… Mă mai întâlnesc uneori cu câţiva prieteni şi jucăm poker englezesc sau american. Am câştigat odată, la cazino, într-o oră, peste o sută de milioane de lei. E drept că am şi pierdut apoi câteva sute de milioane. Jocurile acestea ţin de o anumită stare, de adrenalină. Îmi aduc aminte că eram student, jucăm poker şi pierdeam bursă, banii pe care-i primeam de acasă şi mai şi împrumutăm şi pierdeam totul. Mă trezeam astfel cu mâinile în buzunar şi, neavând bani să merg cu tramvaiul, mergeam pe jos sau făceam blatul. Dar o luam de la capăt”, a mărturisit milionarul, citat de cancan.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here