Arhanghelul Patapievici și arhangheluțul Chirică

despre niznăismul cleios al cenzorilor butaforici, dar strigători ca Cato

 

La început a fost cuvîntul maestrului Pleșu, prea-iscusitul mădular al sfintei și prea-înțeleptei treimi Pleșu-Liiceanu-Patapievici. Și maestrul Pleșu a cuvîntat, în vremea de dinaintea luptei prea-curajosului premier Grindeanu cu blestematul tiran Dragnea : ” Sunt sigur că există membri ai partidului capabili să se comporte normal (cum a dovedit-o, nu de mult, dl Mihai Chirica, primarul Iaşului) „ . Partidul pomenit de prea-iscusitul Pleșu e PSD, care îl avea atunci drept șef peste tot județul pe bine-pomenitul primar. Iar pesedistul normal Chirica a văzut că e bine să te laude la gazetă dl prea-iscusit, așa că i-a mulțumit prompt, pe Facebook. Și a fost seară și dimineață ( ziua întîi ; detalii – aici  : https://lucianpostu.wordpress.com/2017/06/30/talentatul-domn-chirica-sau-conu-plesu-fata-cu-mimatiunea/ ).

Apoi, în tîrgul Iașilor au pogorît mulțime de sfinți și martiri ai luptei cu Necuratul corupției și cu Satana pesedismului penal : Sf. Mare Patriarh Civic, Cultural și Cronologic Mihai Șora, Sf. Mare Hrisovolog Igienic Victor Rebengiuc, Sf. Filmător Civic Stere Gulea, Sf. Mare Arhanghel Tunător Horia-Roman Patapievici. Și s-au pupat ei și s-au îmbrățișat și s-au pozat cu urmăritul penal by DNA Mihai Chirica. Iar Sf. Mare Hrisovolog Igienic Victor Rebengiuc a scris așa ( cu autograf  ) : ,, Iașul are cel mai bun PRIMAR din țară ,,. Și a văzut anchetatul penal by DNA Mihai Chirica că e bine să te laude luptătorii cu corupția cărora le-ai dat premii sau alte avantaje. Și a văzut norodul ce frumos le stă în poze arhanghelilor anti-corupție și anti-PSD, îmbrățișați cu un pesedist răspopit, anchetat de DNA. Și prostimea intelectuală și civică din tîrgul Iașilor a tăcut despre asta, ca delfinul în popușoi. Și a fost noapte și a fost greață ( ziua a doua ; detalii – aici : https://www.7iasi.ro/sora-patapievici-rebengiuc-gulea-la-brat-cu-un-penal-dna-grotesc/ , https://www.7iasi.ro/actorii-penalii-rebengiucii-si-demnitatea-in-doua-luntri/ ).
În fine, pentru ca rău-voitorii și clevetitorii obtuzi să priceapă că pesedistul normal Chirica, botezat întru spirit de maestrul Pleșu, e un fiu prea-iubit, întru care arhanghelii moralei au binevoit, Sf. Mare Arhanghel Tunător Patapievici a făcut zilele trecute o nouă ședință foto cu anchetatul penal by DNA Mișu Chiri’. De data aceasta chiar în rafinatul birou primarial, unde nulimea a putut observa frumoasele stive cu cărți sau coperți, așezate estetic și geometric pe rafturile aferente. Și a fost iar noapte și iar greață, dar mai soft, că omul se obișnuiește cu rahatul filozofic, civic și rafinat, după o vreme.
Că heruvimea civică și anti-penălistă din tîrgul Iașilor va tăcea și după acest nou episod cleios, e aproape sigur. Că toată povestea asta de amor contra naturii are legătură cu Constantin Noica, maestrul pleșo-liiceanic, și munca lui de agent de influență al Securității externe a lui Ceaușescu ( cu efecte și asupra discipolilor lui ) … asta ar însemna să-i dăm dreptate  tiranului Dragnea, care spunea că piticul primăresc & penal Chirica e un șurub al SIE, noua Securitate externă, presupus democratică.
Dar cine sînt eu, să judec acestea ( ca să citez din clasicii lăbărțelii morale) … ? Vă urez, deci, civicăreală plăcută și prințipuri sinusoidale. Căci, precum ne învață Sfinții Arhangheli Moralizatori Pleșu, Liiceanu & Patapievici ( și tot soborul lor drept-credincios ), dacă un rahat are franjurii corespunzători și rama potrivită ( de cine trebuie ), atunci e numai bun ca prescură pentru împărtășanie întru civism. Poftă bună !

 

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii ieşene. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here