Cumatrul lui Chirica, executat silit. Afaceristul pierde un apartament cu patru camere in Nicolina

Omul de afaceri Daniel Dumitras, patronul salonului Utopia din Palas Mall, ramane fara un apartament in Nicolina pentru ca nu si-a platit datoriile fata de o familie de profesori din Suceava @ In august 2016, primarul Mihai Chirica s-a incumetrit cu Dumitras, dupa care i-a angajat sotia in Primarie

Unul dintre cumetrii primarului Mihai Chirica are serioase probeleme financiare. Executorii judecatoresti au scos la vanzare un apartament pe care Daniel Dumitras il detine in Nicolina. Licitatia este organizata la data de 3 mai, ca urmare a demersurilor facute de sotii Dumitru Ioan si Ecaterina Puiu, carora omul de afaceri nu le-a returnat un imprumut in valoare de 13.500 de euro. La aceasta suma se adauga si cheltuielile de executare silita in cunatum de 7.300 de lei.

Daniel Dumitras datoareaza aceasta suma in urma unui contract incheiat cu sotii Puiu, doi profesori din Suceava, in anul 2012.

Imobilul a fost achizitionat de catre cumatrul primarului Chirica prin credit ipotecar acordat prin programul Prima Casa, fapt pentru care apartamentul este grevat de sracini catre Alpha Bank si catre Fondul National de Garantare.

Necazurile financiare ale familiei Chirica-Dumitras nu se opresc aici. La mijlocul lunii martie, Judecatoria Iasi a incuviintat executarea silita a sotilor Ioana Chirica si Daniel Dumitras pentru un credit restant, la solicitarea BRD. Totodata, executorii judecatoresti au solicitat incuviintarea executarii silite intr-un alt dosar in care cei doi soti in solidar cu firma detinuta de acestia nu si-au achitat datoriile fata de Raiffeisen Bank.

Chirica la botezat, cumatra angajata la Primarie

In luna august a anului 2016, primarul Mihai Chirica a crestinat copilul sotilor Ioana Chirica si Daniel Dumitras, evenimentul avand loc la Biserica Sf. Sava. A urmat o petrecere la Restaurantul Castel, unde un mai tarziu primarul a sarbatorit la randul sau botezul copilului sau din cea de a treia casatorie.

La scurt timp de la evenimentul care a legat cele doua familii, cumatra Ioana a fost angajata in Primarie.

Blondina a intrat in atentia publica la alegerile locale din 2016, cand a candidat din partea PNL pentru functia de primar al Comunei Holboca. Spre deosebire de varul si cumatrul de la oras, sustinut de PSD, aceasta nu s-a bucurat de acelasi succes politic.

Tudor LEAHU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here