Agent de la Poliția Locală bătut crunt în plină stradă de șase scandalagii. Doar aparatele îl mai țin în viață

Un agent de la Poliția Locală din Drobeta Turnu Severin a fost bătut crunt de șase scandalagii. Polițistul, aflat în misiune, a fost luat la bătaie după ce a încercat să aplaneze un conflict. El a fost dus de urgență la spitalul din Droberta Turnu Severin, ulterior fiind transferat la o unitate medicală din Craiova, unde se află în comă, fiind ținut în viață de aparate.

 

Patru dintre bătăuși au fost reținuți, ceilalți doi fiind în continuare căutați de oamenii legii. Polițistul a suferit un traumatism craniocerebral acut.

 

„Are un traumatism craniocerebral acut, e în stare de comă, a fost trimis la Craiova, la neurochirurgie. Aceste lucruri se întâmplă pentru că încă nu avem o poliție antrenată să facă față unei

societăți libere. Nu este admisibil ca un om care este în exercițiul profesiei să fie bătut de niște derbedei”, a declarat Cristian Jianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului din Drobeta Turnu Severin.

 

Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, a declarat că astfel de cazuri au loc din cauză că nu a fost schimbată legislația pentru protecția polițiștilor.

 

„Anul trecut vorbeam de înăsprirea pedepsei pentru ultraj, vorbeam de schimbarea legislației pentru protecția polițistului. Cu toate acestea, sistemul nu se lasă să fie performant. Nu se dorește lucrul ăsta. Nu înțeleg cine menține haosul ăsta ca să ne trezim în astfel de situații. Nu cunosc regulile la Poliția Locală. Și la noi, de foarte multe ori, pentru că avem un deficit enorm de oameni, o polițistă, dacă vreți, pleacă singură în patrulă. Cumulat cu lipsa procedurilor, se acționează haotic. Dacă polițistul era singur, nici nu ar fi trebuit să intervină. Trebuia să sune la colegii lui de la Poliția Locală. În țările civilizate, dacă merg în patrulă doi polițiști și au un grup suspect de trei indivizi, ei mai cheamă o patrulă, nu acționează până când nu le vin ajutoare”, a spus Surugiu.

 

(Sursa: b1.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here