Acuzaţiile pacienţilor către medici s-ar putea ancheta mai rapid conform unui proiect de lege

Conflictele pe seama actului medical s-ar putea stinge mai rapid. Intenţia este exprimată în proiectul pentru noua Lege a Malpraxisului.

Pacientul va putea rezolva nemulţumirea împreună cu medicul la mediator. În acelaşi timp, acuzaţia de malpraxis va determina firmele de asigurări să plătească şi ele o parte din prejudiciu.

 

Proiectul pentru noua lege a malpraxisului este redactat şi urmează să intre în dezbatere publică. Nouă lege vine cu o serie de reglementări menite să urgenteze anchetele în cazul malpraxisului. Pentru prima dată la noi este recunoscută stingerea conflictului prin mediere.

 

Colegiul Madicilor din România a introdus în proiect obligativitatea firmelor de asigurări să contribuie la despăgubiri în caz că medicul asigurat este acuzat de malpraxis.

 

Nouă lege atinge un punct sensibil al sistemului. Se impune că asigurarea de malpraxis să fie suportată în cea mai mare parte de spitalul unde este angajat medicul.

 

Proiectul în această variantă urmează să intre în dezbatere publică în perioada următoare. În România de câţiva ani se tot încearcă  schimbare legii malpraxisului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here