Acţiune ca-n filme a poliţiştilor din Neamţ şi Iaşi. LIDERUL CLANULUI BĂCĂUANU A FOST PRINS

Liderul grupării interlope Băcăuanu, Cătălin Costea, a fost prins de poliţişti, în municipiul Roman, din judeţul Neamţ, după o acţiune ca în filme. Oamenii legii din Iaşi au primit un pont preţios de la un informator, reuşind să organizeze în timp record strategia de arestare a fugarului. Împreună cu el, a mai fost prins un alt urmărit condamnat pentru acceaşi faptă.

 

Costea se ascundea de poliţişti de mai multă vreme. El a fost condamnat definitiv după ce, în perioada 2002-2003, a traficat zeci de femei tinere, o parte dintre ele fiind minore,exploatându-le sexual în ţări precum Olanda sau Polonia. Fetele, spun magistraţii, erau angajate într-o pizzerie, devenind apoi dansatoare într-un club de noapte, după care erau duse în străinătate, unde erau obligate să se prostitueze.

 

 

Arestarea liderului clanului Băcăuanu şi a celuilalt urmărit a venit după o acţiune „ca la carte” a poliţiştilor care au reuşit să-i prindă în trafic pe fugari, blocându-i cu o autospecială.

 

„La data de 19 iunie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de instanţă, prin care Cătălin Costea, de 37 ani, din comună Holboca, şi Mihai T., de 45 ani, din municipiul Iaşi, au fost condamnaţi la 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi iniţierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinire sub orice formă a unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni. Cei doi au fost reţinuţi pe raza municipiului Roman, judeţul Neamţ, ulterior fiind introduşi în Penitenciarul Iaşi”, precizează un comunicat al IPJ Iaşi.

 

 

Cătălin Costea este cel mai mare duşman al renumitului clan de interlopi Corduneanu cu care, de altfel, a avut multe conflicte în ultimii ani, multe dintre ele sfârşindu-se în băi de sânge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here